A nyár végével a legtöbb nő ruhatárából eltűnnek az egészruhák, és a helyüket átveszik a nadrágok, pulóverek. Pedig az átmeneti szezon pont ideális a vastagabb anyagból szabott ruhakreációknak, melyek kialakításuknak köszönhetően nagyszerűen mutatnak elegáns kabáttal és csizmával.

hirdetés

Az őszi szezon legizgalmasabb darabjai már évek óta a nőies egészruhák. Az üzletekben egyre változatosabb fazonokkal találkozhatunk, az anyagokról nem is beszélve. Az aktuális divatot továbbra is meghatározzák a nosztalgikus irányzatok, ezért elcsíphetjük a hatvanas években népszerűnek számító A vonalú bukléruhákat, illetve a diszkókorszak bohókás motívumaival feldobott dresszeket.

Ezek az egészruhák már sokkal vastagabb anyagból készültek, így jól passzolnak a szeszélyes őszi időjáráshoz: az anyagok változatos palettáján a velúr, a pamut és a bőr egyaránt megjelenik. Az efféle darabokhoz remekül passzolnak a vastagabb harisnyák, a hűvösebb napokon pedig rétegezheted is őket. Így biztosan nem fogsz bennük meghűlni.

Nőies, modern egészruhák, melyek kabáttal is csinosak

A fazonok tekintetében igazán változatos a paletta, az egyszerű kialakítású kreációk éppúgy felsorakoznak a kínálatban, mint az övekkel, megkötőkkel vagy különféle apróságokkal megbolondított ruhadarabok. Utóbbiak karcsúsító hatással rendelkeznek, hiszen a derékra irányítják a figyelmet, ezért a sziluett sokkal filigránabb hatást kelt. A hossz egyaránt váltózó, divatosnak számítanak a midifazonok, ám a miniruhák kedvelői úgyszintén ráakadhatnak a tökéletes darabra.

 

Ha biztosra szeretnél menni, akkor válassz vagány bőrruhát, aminek minden bizonnyal hasznát veszed majd a szezonban. Ebből is találhatsz többféle színt, illetve fazont. A bőrhatású cuccok reneszánszukat élik, az elegáns ruhákat pedig sokféleképpen viselheted majd. A kiegészítők variálásával mindig új hangulatot csepegtethetsz a szettedbe. A farmerruhák úgyszintén bekerülhetnek az őszi összeállításokba, a hosszabb fazonok nagyszerűen néznek ki bakanccsal és vagány dzsekivel.

A hetvenes évek ihlette mintás darabok alaposan felpezsdítik a megjelenést, és kétségkívül magas sarkú csizmával a legnőiesebbek. Az ingruha még nem ment ki a divatból, a nosztalgikus érzést pedig tovább növeli a művelúr, ami a korszak egyik slágeranyaga volt. Ha inkább a kényelemet választanád, akkor nézz szét a kötött ruhák között. A hatalmas szvetterre hajazó darabokat leváltották a nőies pulóverruhák, amelyek nem ellenségei a nőiességnek.

A kabátokkal csak tovább színesítheted a megjelenésed, hiszen ezek a darabok nagyszerűen mutatnak az elegáns stílusú felöltőkkel, ám a sportosabb dzsekiktől sem ütnek el. A kiegészítőkkel pedig könnyedén váltogathatod az egyes stílusokat.

 

Kiemelt kép: Edward Berthelot / Getty Images. 

Képgaléria nyitóképe: Daniel Zuchnik / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés