Van, aki a széles, kerek csípőjével nincs kibékülve, más pedig mindent megadna azért, hogy kicsit nőiesebb legyen a csípővonala.

A kilóink számát tudjuk növelni vagy csökkenteni, de a testarányaink olyan, velünk született adottságok, melyeken csak optikailag változtathatunk. Az öltözködésünkkel sokat csalhatunk, hiszen a csípőnk, a derekunk vagy a vállunk szélességét is befolyásolhatjuk néhány trükkel.

A stylistok általában ahhoz osztogatnak tanácsokat, hogyan karcsúsíthatjuk a sziluettünket. Pedig van, aki pont szélesíteni szeretné egy bizonyos testrészét, hogy elérje a tökéletes homokóra sziluettet. A széles vállakkal és keskeny csípővel megáldott nők felsőtestét egy fordított háromszöggel lehet körberajzolni. A homokóra formáját akkor kaphatjuk meg, ha két háromszöget egymással szembe fordítunk úgy, hogy a csúcsaik összeérjenek.

Giedre Kavaliunaite azt mutatja be a videón, hogyan érhető el stílusosan és divatosan ez a sziluett, a különféle ruhafazonok kombinálásával. Mivel a vállak szélesek, a csípővonal azonban keskeny és fiús, a stylist a derékvonal hangsúlyozásával, illetve lefelé szélesedő szabásokkal trükközik. Hat öltözéket mutat be jó, illetve rossz alternatívákkal – ez utóbbiak rámutathatnak a leggyakoribb alakromboló hibákra. Szuper tippek tavaszra!

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés