A Louis Vuitton divatház nemcsak a tavaszi ruhakollekciójával, hanem a hasonló szellemben készült táskáival is retró hangulatot teremtett a kifutón. A 2013-as táskakreációk a hatvanas évek megunhatatlan fazonjait elevenítik fel, színviláguk pedig leginkább egy édeskés illatú, retró cukrászdára emlékeztet. A fényes anyagok néhol színes marcipánmáz hatását keltik, de akadnak olyan formatervezésű modellek is, melyek csokis vagy karamellás mignonra hasonlítanak.

Nem biztos, hogy ez szándékos volt, de nekem a citromos, tejszínes és csokoládés színvilágról rögtön a sütemények jutottak eszembe, amire a kockás, pepita mintázat is rátett egy lapáttal, hiszen egy-két kézitáska valóban úgy fest, mintha kakaós-vaníliás, pepita süteményekre raktak volna füleket.

Akár tudatosan, akár öntudatlanul tört felszínre ez az ötlet, szerintem jópofa stílusfrissítést eredményezett a Vuitton divatháznál, ezek a táskák ugyanis jobban passzolnak a tavaszi hangulathoz, mint a klasszikus, LV-logóval telepakolt barna táskák. Ráadásul idén az a sikk, ha a retró öltözékben felbukkan a hatvanas évek naiv, ártatlan stílusvilága, mely egyszerre gyermekien játékos és nőiesen elegáns.

  • Megosztás:
hirdetés