A nyolcvanas évek hatalmas trendje volt, most pedig úgy tűnik, újra berobban az utcai divatba a lábszármelegítő. Bár ez a kiegészítő kicsit sem előnyös, mégis rengeteg nő rajongott érte egykor, most pedig fiatal sztárok lábán ékeskedik. A hagyományos verzió mellett megújult formában ugyancsak sikkesnek számít, és tény, hogy hihetetlenül feldobja az egyszerű öltözéket.

hirdetés

A nyolcvanas években a lábszármelegítő volt az egyik legnagyobb sikk

A nyolcvanas évekből számos fazon és stílus tért már vissza az aktuális trendek közé. A sokak által megosztónak vélt divatidőszak menő darabjai bizony-bizony ma is irtó sikkesnek számítanak, persze kissé másabb, modernebb formában. A farmert farmerral viselni akkoriban volt hihetetlenül ütős, ahogy a bőrhatású szettek népszerűsége szintén egészen odáig nyúlik vissza. A lábszárvédővel sincs ez másképp. A Flashdance című filmből valószínűleg mindenkinek Jennifer Beals ikonikus jelenete ugrik be elsőként, amikor a gyönyörű színésznő is ebben a trendi kiegészítőben táncolt.

Bár a lábszármelegítő alapvetően kicsit sem előnyös darab, mégis rengeteg nő rajongott érte a nyolcvanas években. Kifejezetten vastagítja a lábakat, ezzel együtt pedig optikailag összenyomja a termetet. Ennek ellenére még a legunalmasabb szetteket is izgalmassá, egyedivé varázsolja.

A fiatal hírességek rajonganak érte

A fiatal hírességek egyszerűen odáig vannak az egykor trendi lábszármelegítőért, noha a szinte térdig felhúzott zokni után ez nem annyira meglepő. Willow Smith, Kaia Gerber, valamint Billie Eilish bátran viselik ezt a megosztó kiegészítőt. Bár való igaz, hogy egyikőjük sem foglalkozik különösebben az aktualitásokkal, az öltözködés számukra sokkal inkább az önkifejezésről, semmint a divatkövetésről szól.

Már a kifutón is megjelentek a klasszikus darabok

Nem csupán a fiatal hírességek öltözködéséből lehet arra következtetni, hogy a lábszármelegítő ismét berobban az utcai divatba. A 2022-es kollekciók kiegészítőiként éppúgy feltűntek a nyolcvanas években is látott klasszikus fazonok. A trend elsöprő népszerűsége még várat magára, ám kíváncsian várjuk, hogyan jelenik meg a szimpla hétköznapokban.

 

Megújult formában egészen más hatást kelt

Ahogy minden, úgy a lábszárvédő is átalakult az évek során. Bár az egykor trendi kötött, horgolt verziók ugyanúgy megjelentek a divatban, a kiegészítő variálásának már csak a képzelet szab határt. Bármilyen színben és anyagban elfér a bevállalós szettekben, még a tollas hatású, különlegesebb verziók sem számítanak túlzónak.

 

Kiemelt kép: Edward Berthelot/Getty Images.

Cikk képei: Jon Kopaloff/Amy Sussman/WireImage/Rachpoot/MEGA/GC Images/Estrop/Edward Berthelot/Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés