A nyolcvanas és kora kilencvenes évekből, bizony nem jó emlékeket dédelgetünk a kötött nadrágról. Ha te is akkoriban voltál gyerek, rögtön a cicanadrág ugrik be a hallatán, pedig annál most ezerszer jobbat tartogat a divat.

hirdetés

A kötött nadrágot eddig nagyjából kétféleképpen tudtuk elképzelni: jégeralsóként az overall alatt, téli kirándulásokon, vagy otthoni szabadidőruhaként, hétvégi lustálkodások alkalmával. Ha azt mondjuk, hogy most bárki büntetlenül viselheti az utcán, mert ultradivatos darabbá avanzsált, valószínűleg sokan megrökönyödnek.

Ám nem a testre simuló változatra kell gondolni, hiszen egy sokkal nőiesebb verziót tartogat számunkra a tavaszi divat, magas derékmegoldással és A-vonalú szabással. A bordázott textúra és az enyhén bővülő fazon megnyújtja az alakot, így nem feltétlenül kövérít a vastag anyag.

Az új szezonban érezhetően megszaporodnak a kötött és horgolt cuccok, vagyis nemcsak pamutkötésű ruhákra és pulóverekre, hanem szoknyákra, kiegészítőkre és még nadrágokra is számíthatunk.

A kötött nadrágokat összeillő szettekben képzeli el a divat, és sportos, illetve nőies verzióban egyaránt viselhetőek. A divatbloggerek máris odáig vannak ezekért a kényelmes, meleg és nőies darabokért, tőlük érdemes ellesni, hogyan követhetjük ezt a tavaszi trendet.

Egyszerű és nőies összeállítás fahéjszínű kötött pulóverrel és nadrággal.

A teddy kabáthoz is jól passzol a lenge, kötött nadrág, amennyiben nem túl vastag az anyaga.

Közel áll hozzá a komfortos, sportos stílus, de nőiesen is viselhető.

Ez a zöld szett nagyon topon van: egyszerre nőies és vagány.

Hétvégi szerkónak is ideális.

Kiemelt kép: Melodie Jeng/Getty Images.

 

  • Megosztás:
hirdetés