Vannak olyan irányzatok, amelyekből jövőre már nem kér a divat, így amilyen gyorsan felkapaszkodtak a csúcsra, olyan hirtelen el is tűnnek a süllyesztőben. Legalábbis egy időre.

hirdetés

A divat őrületes körforgásában nehéz újat felmutatni, így a frissítést néha csak az jelenti, ha bizonyos trendek kivonulnak a színről, hogy zsengébb, ropogósabb, vagy egyszerűen csak más színben feltüntetett, újraértelmezett irányzatoknak adják át a helyüket.

Ha naprakész szeretnél lenni divatfronton, nem árt tudnod, hogy mely stílusjegyek és trendkorszakok kerülnek leselejtezésre idén nyáron, hiszen ősszel, ezekkel a fazonokkal már nem találkozhatunk, és jövő nyáron sem lesznek ildomosak. Ami azt illeti, az alábbi darabok már régóta uralják a palettát, így igazán jól fog jönni egy kis vérfrissítés.

Nyitott vállú felsők

Végignéztük, hogyan hömpölygött, és duzzadt egyre nagyobbra a kivágott vállú fazonok őrülete. A váll és pánt nélküli felső már nem volt elég, jött a romantikus Carmen-dekoltázs, majd annál is népszerűbb lett a kivágott vállszabás, ami nem tett kivételt a ruhák között, rákerült ingre, blúzra, dzsekire és tunikára.

Kép: Jeremy Moeller/Getty Images.

Valószínűleg sokaknál felhalmozódtak az ilyen jellegű holmik, hiszen évekig imádtuk nőiességüket, de a jelek szerint 2020-ra kikopnak a divatból, így egy időre búcsút inthetünk nekik.

Fodrok mindenhol

A retró romantika stílusjegyeivel együtt megkaptuk a fodrokat is, melyek főként a vállszabásokat és a szoknyafazonokat uralják. Gondoljunk csak a fodros ujjú és dekoltázsú blúzokra, melyekből idén nincs hiány, ám úgy hírlik, hogy jövőre megváltozik a felhozatal.

Kép: Timur Emek/Getty Images.

Szőrmés papucscipő

A Gucci dobta piacra először, a divatőrültek pedig hatalmas üdvrivalgással fogadták a szőrmével bélelt, mokaszin fazonú papucsot, aminek igazából nincs megfelelő szezonja, hiszen hidegben túl szellős, melegben pedig lábizzasztó.

Azóta sok márka leutánozta, és már az is hihetetlen, hogy eddig tartott a divatszavatossága, de ősztől jobb lesz elfelejteni, mert egy időre, szabadságra vonul.

Sportos cuccok az utcai divatban

A kilencvenes évekből visszaszivárgott athleisure trendnek köszönhetően, a kapucnis pulóverek, az edzőcipők, és a biciklis nadrágok is beédesgették magukat az utcai öltözékekbe.

Kép: Christian Vierig/Getty Images.

Ez a sportos irányzat még most is aktívan jelen van a divatban, de a jelek szerint, ősztől kicsit átformálódik, átalakul. Nem szűnik meg teljesen, hiszen a sneakerek tovább éltetik, de az már biztos, hogy a kapucnis felsőket felváltják a retró komfortpulóverek, a biciklis gatyók pedig gyorsan feledésbe vonulnak.

Kiemelt kép: Jeremy Moeller/Getty Images.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés