Persze, értjük, idén nem lehet kínosan giccses, fenyőfás, agancsos, és hóemberes pulóverekkel sokkolni a kollégákat a céges vacsorán, az otthoni ünneplés pedig nem is lehetne nagyobb marketing a karácsonyi pizsamák számára. Leegyszerűsítve a henyélésre tervezett öltözéket, idén kezeslábas fazonokkal támadnak a kollekciók, amiket kis- és nagyméretben, a család apraja-nagyja viselhet.

hirdetés

Karácsonyi címszó alatt, szinte bármit el lehet adni, hiszen ilyenkor még a giccsre is fogékonyabbak vagyunk, pláne, ha valami piros, fenyőfás, csillogó, netalántán rénszarvasos vagy hóemberes. Van az a förmedvény dizájn, aminél már találgatni sem lehet, hogy ciki, vagy inkább cuki, mert akkora adag szirupot tol az arcunkba, hogy az édes felhőjétől megrészegülve, már mindent csak karácsonyi fényeken keresztül látunk.

Képek: Pinterest.

 

Homályos útvesztő ez, amire komplett iparág épült, az üzletek pedig szinte észrevétlenül feszegetik az ingerküszöbünket évről évre, ami a folyamatos edzés hatására fokozatosan ugyan, de érezhetően megemelkedett.

Olyannyira, hogy a felnőtteknek szánt kezeslábas, hátulgombolós pizsamákon már meg sem lepődünk, sőt, bármennyire borzalmasak, titkon még szeretjük is őket.

Ez nem gyerekcucc: mindenkit ujja köré csavar a karácsonyi kezeslábas pizsama

Nem ül a szívünkön egy zsémbes grincs, de mondjuk ki az igazat: az egyrészes pizsamára pont annyira van szüksége az embernek, mint a ronda karácsonyi pulóverre.

Most ne menjünk abba bele, hogy mindkettő erős pszichikai ráhatással bír, elég legyen annyi, hogy a kezeslábas szerkó puha ölelése sunyin elindítja a gondtalan gyermekkor kattogó diafilmjét az agy rejtekén, és elénk vetíti a kanapéba süppedős pihenés szanatóriumi vegetációját, amire egész évben kitartóan vártunk.

A mézeskaláccsal, aganccsal, norvégmintával, és unikornis-rénszarvas hibridekkel díszített, polárral, plüssel, vagy pamuttal körbeölelő anyag pedig azt sejteti, hogy képes lenne a 2020-as évvel hazavágott idegrendszerünket egy csapásra nyugalmi állapotba simítani, arról nem is beszélve, hogy az otthon melegével balzsamozza a zaklatott lelket.

Az influenszerek többnyire karácsonyi bögrével, kandallóval, mikulássapkával, és vicces zoknival egészítik ki az otthoni szettjüket, míg a Tezenis reklámfotója az összeöltözős fotókhoz kínál remek ötletet.

Képek: Ivrose.

 

Bár az Ivrose szexi fehérneműkben utazik, a hátulgombolós fazonokkal megtalálta a módját annak, hogy dögös, csábító szettként forgassa meg a reflektorfényben a kezeslábas pizsamát. Bárhol gombolható, azért nehéz érzéki cuccnak beállítani, persze, a csipke már elcsépelt, és egyébként is mindenkit más hoz lázba.

Igaz, kicsit erőltetett, kicsit mulatságos, és bájosan csiricsáré, de azzal egyet kell értenünk, hogy a karácsonyi kezeslábas pizsama szerethető darab, talán egy kicsit jobban is, mint a nyolcvanas évek összes giccsét magára vállaló, ronda karácsonyi pulcsi.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés