Nyakunkon a tél, a kötött pulóverek időszaka, melyek menőnek számítanak idén. Ez régen sem volt másként, de, ha visszatekintünk a múltba, ezeknek a daraboknak nem lett volna szabad kikerülni a kötödékből.

hirdetés

Ha belegondolunk, hogy az idei divat vígan csemegézik a nyolcvanas évek trendrepertoárjából, és egy pillantást vetünk az akkori, színpompás pulóverekre, egy egészen parányit elfog minket a félelem.

Tudván, hogy a zseníliapulcsik is visszakeveredtek a köztudatba, és vannak olyan irányzatok, melyek kifejezetten a béna, retró mintás darabokra buknak, szerintünk csak egy hajszál választ el minket az efféle vicces remekművektől, melyek hajdanán különös módon közelítették meg az önkifejezés kérdését.

Nem értjük, hogy egy felnőtt nő ruhatárában miért is lenne fontos alapdarab a kakasfejet ábrázoló pulóver, mely a régi divatkép szerint csillogó övvel és fülbevalóval az igazi, de jobban szemügyre véve, a teljes divatkatalógus úgy értelmezhetetlen, ahogy van.

Érdemes elidőzni picit a kiegészítők zseniális játékosságán, és persze a sminkek, frizurák is megérik a figyelmet. Bár a divat számos fronton bizonyította, hogy a retró öltözékek ízlésesek is lehetnek, az alábbi darabokat nem szeretnénk viszontlátni az üzletek polcain, maximum a ronda pulóverek partiján jöhetnek szóba, csupán a hecc kedvéért. Mi még emlékszünk a gyerekkorunkból hasonló kreációkra, melyeket a szüleink erőltettek ránk, és már akkor is cikinek éreztük. Mai szemmel nézve, inkább viccesek.

  • Megosztás:
hirdetés