A kapszulagardrób összeállítása mindenki számára megkönnyíti az öltözködést, ötven év felett azonban leginkább a kényelemre és a kortalan stílusra kell, hogy hagyatkozzon. Nyáron a könnyű, szellős ruhadarabok a legpraktikusabbak.

hirdetés

A kapszulagardrób különösen ötven felett válik igazán hasznossá, amikor az aktuális trendek már nem feltétlenül tűnnek vonzónak, vagy legalábbis csak kiegészítésként szerepelnek a ruhatárban, ami főként letisztult alapokon nyugszik. Azt a célt szolgálja, hogy legyen pár bármikor bevethető alapdarab a tarsolyodban, amelyekkel a saját stílusodra igazíthatod a divatot.

Az alappilléreket mindenképp a sokoldalú, jól variálható holmik jelentik, melyeknél nagy előnyt jelent, ha kifejezetten semlegesek. A karakteres stílusjegyekkel, mintázatokkal vagy vibráló tónusokkal bíró ruhadarabokat nem a legkönnyebb kombinálni, ezért visszafogott, sokféle stílusban viselhető kreációkra van szükség a kapszulagardrób felépítéséhez.

50 felett több előnnyel is bír a praktikus és sokoldalú kapszulagardrób

Nyáron hiába viselünk kevesebb ruhát, mégis az egyik legnehezebb évszak, ami az öltözködést illeti. Az ember lánya azt szeretné, hogy elegánsan és divatosan nézzen ki, de a hőségben minden fojtogatónak tűnik. Ilyenkor hajlamosak vagyunk a legegyszerűbb szabású holmikat bevetni, melyek egész nap kényelmesnek bizonyulnak.

Erre lehet megoldás a kapszulagardrób, amely ötven felett is megkönnyíti az alkalomhoz illő szett összeállítását, meghagyva a szórakoztató változatosságot. A nyári divatnak nincsenek szigorú szabályai. Nemcsak a testalkati adottságokat és a személyes kényelmet kell figyelembe venni, hanem az időjárást és az utazási terveket is.

Tank top

A vastag pántokkal ellátott tank top egyszerű előkelőséget sugároz. Könnyű anyagának köszönhetően rétegezhető és a kapszulagardrób oszlopos darabjaként sokféleképpen variálható.

Popover top

A könnyű sziluett és a lenge anyag miatt tökéletes a forró napokon ötven felett, amikor elegánsan kell – vagy épp úgy szeretnél – kinézni, mivel az enyhe V nyakú rész légáteresztőbbé teszi.

Semleges pólók

Bár nem a legkifinomultabbnak tűnő választás, felbecsülhetetlen értékű lesz a ruhatáradban ötven felett is, különösen fehér színben.

Vászonnadrág

Kényelmes viselet, ami változatosan kombinálható és elég könnyű a hőségben. A nyári kapszulagardrób egyik kihagyhatatlan eleme.

Midi- vagy maxiszoknya

Azokon a napokon, amikor sikkesnek és összeszedettnek szeretnél tűnni, de mégis megőriznéd a kényelmet, ideális választás lehet egy midi- vagy maxiszoknya. A kiegészítőknek köszönhetően bármikor bevethető ötven év felett is.

Fehér farmer

A hűvös nyári napokon azonnal friss megjelenést kölcsönöz egy letisztult szabású, klasszikus fehér farmer. Tökéletes a hétköznapi viselethez vagy a nyaraláshoz. Az ideális nyári farmer általában középmagas vagy magasított szabású és vékony anyagú.

Magas derekú rövidnadrág

A szezon egyik legdivatosabb darabja. Ötven felett sem kell lemondani róla, sőt!  Kényelemes és sokoldalú, amit bármilyen elegáns sziluettel feldobhatsz.

Kaftán

A kaftán kényelmes és hihetetlenül sokoldalú. Hordhatod strandra, de éppúgy felveheted a munkanapokon is, kicsit másképp kombinálva könnyedén elegáns irodai viselet válhat belőle. Minden a kiegészítőkön múlik.

Midi- vagy maxiruha

A hosszabb ruhák nőiesek és kellemesek a hűvösebb reggeleken vagy estéken. Akkor is csinos és nőies lehetsz benne, ha nem akarod a lábadat mutogatni.

Ingruha

Ez a „hasznos” stílus különböző alkalmakra alkalmas. Ráadásul a gombok még sokoldalúbbá teszik. Begombolva ruhaként is viselheted, de nyitottan is hordhatod rövidnadrág felett, hogy extra könnyű rétegként szellősebbé tegye a szettet.

Vászonruha

Nincs nyár könnyű, szellős vászonruhák nélkül. Párosítsd a kedvenc kiegészítőiddel, és el is készültél! Még nyáron is jó ötlet, ha magaddal viszel egy könnyű kardigánt vagy farmerdzsekit az útra, hátha hűvösebbre fordul az idő. Ezek a darabok még több kombinációs lehetőséget adnak a nyári kapszulagardróbodhoz.

Ne feledd, hogy a kiegészítőkkel remekül feldobhatod vagy megváltoztathatod egy ruhadarab megjelenését. Fektess be néhány szép nyári kalapba, sálba, nyakláncba vagy egy jópofa szandálba.

Nyáron fontold meg az olyan ruhadarabokat, amelyeket nem kell vasalni.  Könnyebbé teszik a reggeli készülődést, és jobban megfelelnek az utazáshoz is. Ahogy telik a nyár, úgy változhatnak az igényeid. Lehet, hogy rájössz, hogy egyes darabokat nem viselsz olyan gyakran, vagy hiányzik belőlük valami fontos. Legyél rugalmas, és ne félj változtatni!

Mindig olyan darabokat vásárolj, amelyekre szükséged van, és amelyeket valóban viselni fogsz. Ne vegyél hirtelen felindulásból olyanokat, amelyek tetszenek, de valószínűleg soha nem fogod igazán szeretni őket.

Kiemelt: Mathis Wienand/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés