A Sugarbird legújabb kollekcióját Frida Kahlo inspirálta, és igazán mesés darabok születtek. A magyar márka a mexikói festőművész színpompás stílusjegyeit ültette át a modern divatba, melyek különlegesebbé teszik a mai szetteket.

hirdetés

Frida Kahlo a 20. század egyik legemblematikusabb alakja, akinek művészete és öltözködése a mai napig inspirációs táptalajt jelent a divat számára: számos ruhát, táskát díszítenek az arcképével. Sőt, a festőnő a feminista mozgalom egyik jelképévé vált. Már saját korában is kitűnt egyedi, különc megjelenésével, mely nem csak színpompájával nyűgözte le az embereket.

Frida Kahlo stílusához hozzátartozott a hosszú szoknya, a bő nadrág, és a mexikói népviseletre jellemző virágminta. Az előbbinek praktikussági okai voltak, hiszen gyermekkori betegsége miatt az egyik lába deformálódott, és ezek a darabok megfelelően el tudták rejteni a testi hiányosságát. Mindig is elkötelezett volt a saját kultúrája iránt, hiába költözött New Yorkba, az öltözködésében továbbra is megjelentek a hagyományos népviseletre jellemző stílusjegyek.

A haját szinte mindig kontyban hordta, amelyet virágok, fejékek díszítettek, a ruháján pedig ugyanezek a motívumok jelentek meg. A hangsúlyos ékszereket szintén kedvelte, ezekkel tette még egyedibbé a megjelenését.

Sugarbird loves Frida

A Sugarbird az elmúlt években számos különleges darabot készített. A márka rendszeresen együttműködik a Disney-vel, tavaly pedig megalkotta a Czukormadár névre keresztelt kollekcióját. Akkor a magyar népművészeti elemeket ötvözték modern vonalvezetésekkel, a gyűjtemény kreációit részletgazdag hímzések és csipkék díszítik.

Idén ősszel a Sugarbird új kollekcióval jelentkezett, amely a Sugarbird loves Frida nevet kapta. A ruhákat a Frida Kahlora jellemző motívumok díszítik, a szabásuk mégis modern. A másik érdekesség, hogy az új kollekcióhoz Kerényi Virág tervezett kiegészítőket. A két márka kollaborációjából pedig igazán mesés darabok születtek.

A márka Who is Frida névvel indított kampányt, amely során magyar hírességeket fotóztak Frida Kahlo szerepébe bújva. Az összes képen megjelenik a festőnőre jellemző összenőtt szemöldök, és természetesen mindannyian az új kollekció darabjait viselik. Többek között Zsédenyi Adriennről, Gesztesi Pankáról, Ábel Anitáról és a Sugarbird alapító-tulajdonosáról, Jagasics V. Csonka Hedvigről is készültek felvételek.

 

Kiemelt kép: Harazdy Eszter / Sugarbird. 

  • Megosztás:
hirdetés