A széles szárú fehér farmer nem csak magas nőkön mutat jól, ehhez azonban nem árt ügyesen kombinálni a testalkathoz passzoló nadrágfazont.

hirdetés

Az alacsony termetű nők számára általában azért nem a legelőnyösebb választás a széles szárú fehér farmer, mert optikailag rövidítheti a lábakat és erősítheti a sziluettet, főleg ebben a világos színben. Ám ez az optikai hatás nem törvényszerű, tökéletesen lehet ellensúlyozni azzal, ha a testalkati adottságokhoz jól passzol a nadrágfazon. Az sem mindegy, milyen szabások találkoznak a szettben.

A fehér farmer kortalan darab, és nem csak magas nőkön mutathat jól

Az átlagosnál alacsonyabb termetű hölgyek inkább a karcsúsított, magas derekú nadrágokat részesítik előnyben, és kerülik a fehér farmert. Ezek a darabok általában optikailag hosszítják, nyújtják a test vonalát, és arányosabb megjelenést biztosítanak. Pedig a fehér nadrág széles szárú változatban is lehet nagyon csinos, ha jól viseled.

A negyvenes-ötvenes korosztályú nők számára kínál öltözködési tippeket Sandy Koszarek, aki 157 cm magas. A videóban megmutatja 5 különböző szettben, hogy nem csak magas nőkön lehet előnyös ez a fazon, és a mindenhez jól passzoló fehér színről sem kell lemondani.

 

Ez a nadrág bármelyik korosztály ruhatárába könnyedén beilleszthető darab, sokoldalúan variálható. A fehér farmer ebben a fazonban gyakran eltolhatja a test arányait, különösen az alacsonyabb nők esetében. Hajlamos arra, hogy az alsótestet hangsúlyozza, így az egész test még rövidebbnek tűnhet.

Az ilyen szabás és fehér szín kombinációja esetén a lábak szélessége nagyobb hangsúlyt kap, így rövidebbnek és tömzsibbnek mutathatja azokat. Sokszor a szárak hossza sem megfelelő az alacsonyabb nők számára, túlságosan eltakarják a lábfejet. Ha viszont felhajtják, az optikailag rövidíti a lábakat.

Az alacsonyabb nőkön az egyenes vagy karcsúsított szárú farmerek általában előnyösebbek, mert hosszabbítják és vékonyabbnak mutatják a lábakat, valamint kiegyensúlyozottabbá teszik a test arányait. Azonban az A vonalú kialakítás is többféle lehet, így nem muszáj lemondani róla.

Az enyhén bővülő fazon titka, hogy nem tapad rá túlságosan a combokra, felül, a csípő-comb tájékánál finoman követi az alakot, de nem hangsúlyozza túlzottan, viszont mégsem rendelkezik kifejezetten bő, sátorszerű szárakkal. Így a nadrágfazon belefoglalható egy keskeny, nyúlánk háromszögbe, ami kiemeli a derékvonalat, ezáltal karcsúbbnak mutatja a sziluettet. A legjobb, ha a lábfej feléig ér a szárhossz, amire még nem tapos rá az ember, de nem is a boka környékén lóg, ezáltal optikailag hosszítani tudja a lábakat.

Fehér nadrág viselése esetén érdemes kerülni az erős kontrasztokat, megfigyelhető, hogy a vlogger könnyed, világos, lazúros színekkel kombinálja, illetve oda helyezi el a sötét és világos tónus találkozásából adódó kontrasztot, ahol hangsúlyt szeretne adni a sziluettnek. Nyilván nem jó, ha ez a legszélesebb területre kerül. A bézs lábbeli sem töri meg a lábak vonalát, így a világos nadrágfazon nem nyomja össze és nem szélesíti a sziluettet.

A fehér széles szárú farmer ötven év felett is jól kihasználható, nagyon csinosan mutat, alacsony termetű nők is bátran viselhetik úgy, hogy stílusos megjelenést biztosítson.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés