Ezek a nyári fazonok előnytelen hatást keltenek, ha rossz kombinációban viseled őket. Nem árt figyelni a részletekre, hogy elkerüld az alakromboló összhatást.

hirdetés

Habár leginkább a téli időszakban kerül elő az alakromboló öltözködés témája, hiszen a rétegek halmozásával sokkal könnyebb látványos hibát elkövetni, a nyári szezonban sem lehetetlen alakszélesítő szettekben mutatkozni. Az aktuális trendek között van néhány olyan ruhadarab, amivel nem árt vigyázni, amikor összeállítod a mindennapi szetteket. Szerencsére csak néhány apró részletre kell odafigyelni ahhoz, hogy ne tűnjön optikailag tömörebbnek a sziluett.

Előnytelen nyári fazonok

Laza, oversize, légies holmik

Az oversize ruhadarabok már elkezdtek visszavonulót fújni, és láthatóan egyre inkább háttérbe szorulnak, ám a nyári időszakban még előszeretettel előkerülnek a szekrényből a légies, bő cuccok. Ez leginkább a komfortérzet miatt alakul így, hiszen a kánikulában sokkal kényelmesebb egy laza, légies darabban flangálni. Ezzel semmi probléma nincs mindaddig, amíg a szett csak egyetlen terebélyes fazonú darabot tartalmaz.

A különböző bő holmik összeboronálásával ugyanis teljes mértékben láthatatlanná válik az alak, a ruhaneműk széles körvonalai elnyelik a test kontúrvonalát, így a szélesítő hatás fog dominálni. A képen jól látható, hogy még az sem elegendő, ha a bő fazonú felső némileg karcsúsított. Habár tényleg fókuszba kerül a derékvonal, az oversize anyagok halmozása miatt a derékvonali behúzás szinte hatástalanná válik.

Az efféle lenvászon nadrágokat érdemes testhezálló blúzokkal, topokkal kombinálni, míg a trendi felsők mellé inkább egyenes vonalú rövidnadrágot vagy biciklis nadrágot célszerű választani. Önmagában egyik ruhadarab sem előnytelen, ám együtt nem mutatnak jól.

Kép: Jeremy Moeller/Getty Images.

 

Térdig érő bermuda

A francia sikk egyik kulcsdarabja idén a klasszikus, elegáns bermudanadrág, amely már alapvetően megosztja a divat szerelmeseit. A hosszított rövidnadrágok ugyanis számos esetben lerombolhatják a nőies összképet, ám a megfelelő szettben kifejezetten elegáns megjelenést kölcsönöznek. Természetesen az sem mindegy, hogy az ember lánya mivel kombinálja őket, hiszen például egy alacsony derekú bermuda borzalmasan mutathat egy hasvillantó felsővel, de a cipők terén úgyszintén érdemes inkább magas sarkú fazont választani, hogy a lábak hosszabbnak tűnjenek.

Az alapvető problémát mégis a nadrág adja. Nagyon sokan nem figyelnek a hosszára, márpedig az éppen térdig érő változatok tényleg senkinek sem állnak jól. A bermuda érjen egy picivel a térd alá, vagy pár centivel a térd felé, s máris csinosabb lesz az eredmény. A térdig érő nadrág mindenképpen előnytelen lesz, bármilyen kombinációban viseled.

Kép: Edward Berthelot/Getty Images.

 

Crop top és csípőszoknya

Mindenki azt remélte, hogy az előnytelen csípőnadrágok örökké eltűntek a divat süllyesztőjében. Sajnos idén újra visszakacsintanak ezek a nosztalgikus fazonok, ráadásul nem csupán a nadrágok, hanem az alacsony derékszabású szoknyák is megjelentek a divat repertoárjában. Persze vannak olyan kombinációk, amelyekben jól mutat az ejtett derékvonal, ám többnyire mellényúlás lesz a vége, ha valaki a retró szabással kísérletezik.

Semmiképp nem érdemes crop topokkal kombinálni az alacsony derekú szoknyákat a nyári időszakban, hiszen a szett teljesen eltorzítja a testarányokat. A lábak rövidnek tűnnek, miközben a felsőtest megnyúlik, ezáltal az összhatás teljesen lerombolja a nőies megjelenést.

Képek: Christian Vierig/Getty Images.

 

Kiemelt kép: Jeremy Moeller/Getty Images.

Cikkfotók: Jeremy Moeller/Edward Berthelot/Christian Vierig/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés