A legújabb farmertrend nem mindenki számára előnytelen, de csak keveseknek áll jól. A földön taposott nadrágszár után ismét visszatért egy megosztó divatrészlet.

hirdetés

Ismét egy előnytelen farmertrend: a felhajtott nadrágszár nem mindenkinek áll jól

Az elmúlt időszakban a retró trendek őrületes lendülettel hódítják meg az utcai divatot. A visszatérők között vannak előnyös, illetve kevésbé előnyös opciók is. Az alacsony derekú farmernadrágok például sokakból váltottak ki felháborodást, a legtöbben abban reménykedtek, hogy soha többé nem fogjuk látni a csípőfazont. A földig érő nadrághossz szintén kiveri a biztosítékot, az igazi divatrajongók azonban simán tapossák a farmer szárát, a megosztó trend ugyanis határozott lendülettel tért vissza a 2024-es tavaszi divattal.

Úgy tűnik, hogy egy újabb megosztó retró stílusrészlet kerül reflektorfénybe, ami talán nem vált ki akkora felháborodást, mint a csípőnadrágok térhódítása, de hasonlóképp előnytelenül tud mutatni a mindennapi összeállításokban. A magasan visszahajtott nadrágszárakat egyre többen próbálják ki.

Képek: Christian Vierig/Getty Images.

 

Az elmúlt években abszolút divattá vált, hogy a nadrág szárát nem levágatták és felvarratták egy varrónővel, ha az túl hosszúnak bizonyult, egyszerűen csak visszahajtották párszor. Amíg ez több hajtással történt, nem volt feltűnő és előnytelen sem. Most azonban úgy tűnik, hogy a régi trendeknek eleget téve idén nem sokan foglalkoznak a nadrágszár visszahajtogatásával.

Habár tény, hogy nem mindenki számára előnytelen a lábszárközépig érő felhajtás, azért nehéz olyan szettben viselni, hogy valóban trendi és divatos hatást keltsen. A magassarkú például sokat segít abban, hogy optikailag ne tűnjenek szélesebbnek a lábak, de ez leginkább átlagnál magasabb termet esetén működik, alacsonyabb hölgyek számára rendkívül előnytelen az összhatás.

Képek: Christian Vierig/Getty Images.

 

Magas derekú, széles szárú fazon esetén talán belefér a magasabb visszahajtás. Azonban az alul megvastagodott anyag, illetve a látványos színkontraszt egyértelműen a lábszárközépre helyezi a fókuszt, amitől az alak szélesebbnek tűnik, a lábak pedig rövidebbnek látszanak. Érdemes elterelni onnan a figyelmet, ha másként nem megy, élénkebb színekkel, feltűnőbb kiegészítőkkel.

Képek: Christian Vierig/Getty Images.

 

Kiemelt kép: Christian Vierig/Getty Images.

Cikkfotók: Christian Vierig/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés