A capri nadrág sikkes, nőies darab, ami elegánsabb szintre emeli a hétköznapi öltözéket. Nem mellesleg, sokoldalúan kihasználható a nyár végi változékony időben.

hirdetés

Audrey Hepburn leginkább ingekkel, magas nyakú felsőkkel, és balerinacipőkkel viselte kedvenc nadrágfazonját, a caprit, melynek ma is sokféle szabása él a köztudatban. Újra divatosak a bokát, és a lábszár egy részét bájosan megvillantó szivarnadrágok, valamint a szűkebb, test vonalát követő sziluettek.

Audrey Hepburn és Mel Ferrer Olaszországban, 1955-ben. Kép: Archive Photos/Getty Images.

A capri nadrág nőies sikkje időtálló a divatban

Ezekre a vintage stílusú nadrágokra többnyire az élénk színek, valamint a kockás, csíkos és pöttyös minták jellemzőek, de visszafogott változatban is fellelhetőek a kínálatban, a konvencionálisabb irodamódihoz igazodva.

A szűkített szárú capri nadrág az oversize ing nagy barátja, de éppúgy jól mutat nyitott vállú, vagy crop fazonú blúzzal, esetleg múltidéző, feliratos pólóval kombinálva.

Imádjuk ezt a szolidan elegáns szettet, melyben az élénkpiros kiegészítők dominálnak.

A rövid lábak bokavillantó, magas derekú capri nadrággal ellensúlyozhatóak. Szintén jó trükk, ha az öltözékedet áttetsző pántú szandállal, vagy púderbézs cipővel egészíted ki.

A capri nadrág viselése cseppet sem korfüggő, viszont a testalkat számít, ha jól akarod belőni a szárak hosszát. A vastag vádlikat nem érdemes lábszárközépig érő nadrággal hangsúlyozni, ebben az esetben a boka fölé érjen a nadrághossz.

A gingham-minta most is divatos, játékosságát élénk színekkel fokozhatod.

A fekete-fehér összeállításokkal nem lehet hibázni, letisztult nőiességükhöz jól passzol a capri nadrág.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés