A francia divatház ezúttal merész kollekcióval jelentkezett, a Balmain és Barbie kollaboráció eredményeként rendkívül feltűnő, retró hangulatú cuccok kerültek piacra, méghozzá tömény rózsaszínben. A játékiparból ihletet merítő ruhadarabokon túl azonban rejtett üzenettel is szolgál ez az együttműködés.

hirdetés

A tökéletes vattacukorvilágot álmodta meg a Balmain

Ki más viselne luxus-, dizájnerholmikat, ha nem a legnagyobb divatikon? Barbie mindig halad a korral, megjelenése rendszerint sikkes és tökéletes, most pedig méregdrága ruhákba öltözhet. A Balmain fantasztikus kapszulakollekciót álmodott meg az örökké fiatal szőkeségnek és hűséges párjának, Kennek. A gendersemleges ruhadarabok csak úgy dúskálnak a rózsaszínben, hűen Barbie egyedi ízléséhez. Olivier Rousteing roppant jól vegyítette a rágógumi árnyalatát a púderesebb verzióval.

 

A Balmain egyedi mintázata több darabon is megjelenik, a szokásos labirintusmotívumon túl a tengerészcsíkok szintén visszaköszönnek a kollekcióban. A Barbie felirat a már jól ismert betűtípussal most Balmainra cserélődött, ezzel egy kis játékosságot vittek a kompozícióba. A hihetetlenül sikkes, modern ruhák és kiegészítők fantasztikusan keverednek Barbie egyedi, jól ismert stílusával. Az összhang és a végeredmény egyszerűen lenyűgöző.

 

A Balmain és Barbie kollaboráció darabjai fontos üzenetet hordoznak

Némi kettősség fedezhető fel az együttműködésben, hiszen az örökké tökéletes, soha nem öregedő és mindig csinos Barbie pont azt az üzenetet közvetíti a gyermekek számára, hogy a nádszálkarcsú, vékony női test az ideál, a legsikkesebb ruhák és gyönyörű smink nélkül pedig aligha érdemes az utcára menni. Habár az elmúlt években igyekeznek ezen jelentősen változtatni. Mindeközben Olivier Rousteing, a Balmain kreatív igazgatója az új kollaborációval egy modern, nyitott szemléletet próbál közvetíteni a világ felé.

 

A francia luxusdivatház tervezője a Vogue-nak tett nyilatkozatában arról számolt be, hogy imádott Barbie babákkal játszani kis korában annak ellenére, hogy nemigen engedték neki, hogy ilyen „lányos” játékokkal kösse le magát. Pont emiatt az új kollekció nem csak a gyermeki játékosságot idézi meg, fontos társadalmi üzenetet is hordoz magában.

 

Olivier Rousteing a gyermekkori emlékeket és a múltat elevenítette fel, valamint a bizakodó jövőt vetítette előre ezekkel a ruhadarabokkal. Az elfogadás jelképévé válhat ez az együttműködés, sokak számára a sztereotípiák levetkőzését jelentheti, mindezt egy baráti, gyermekien játékos és szerethető formába csomagolva.

 

Talán pont emiatt a kettősség miatt volt tökéletes választás a Barbie ehhez az együttműködéshez, a fontos társadalmi üzenet közvetítéséhez. Rousteing szerint azért is ideális ez a kollaboráció, mert játék közben létrehozhatsz egy szabad társadalmat. Barbie világában Ken elkérheti Barbie ruháit, míg Barbie csakugyan viselheti a férfiszetteket. Részben emiatt álmodott meg egy teljes mértékben gendersemleges kollekciót.

A Balmain és Barbie együttműködéséből létrejövő kollekció igencsak üde színfoltja mind a divat világának, mind pedig a gondterhelt hétköznapoknak.

 

Kiemelt kép: balmain/Instagram.

  • Megosztás:
hirdetés