Alig kezdődött el 2020, máris olyan dolgokat mutatott a divatban, amikre igencsak rácsodálkoztunk. Különösen ami a cipőket és a kiegészítőket illeti, utóbbi kategória pedig még tovább bővült a New-York-i divathét bemutatóin.

hirdetés

Az év újdonsága a szék-táska

Korábbi írásunkban részletesen foglalkoztunk az idei ékszertrenddel, amiben a strasszok kerültek előtérbe a 80-as évek szellemét megidézve. Úgy tűnik, hogy a csillogás valóban fontos szerepet kap 2020-ban ékszerfronton, amit legjobban a ruhákkal és kiegészítőkkel foglalkozó amerikai AREA márka bizonyít.

Nem kis feltűnést keltettek a divathéten a márka haj-és arcékszerei, de ennél sokkal tovább is mentek: egy crossbody jellegű táskát is felvonultattak, ám a megszokott táskafazon helyett csupán egy mini szék lógott a láncon.

Valóban nehéz ezt a képet összetenni, de a jó hír, hogy nem is kell megérteni. A táska készítői ugyanis ezt a dizájnt válaszként szánták a tavaly divatba jött minitáskákra, és egy olyan kreációt akartak létrehozni, aminek valóban semmi értelme nincs. Hát igen, azon kívül, hogy gyönyörűen csillog, más előnye tényleg nincs. Maximum egy játékbabán tudnánk elképzelni ezt a kiegészítőt, de menti a helyzetet, hogy a készítők se gondolták komolyan ezt a táska-ékszert.

Az ötlet kiagyalói a myreality márka tervezői, Harry Nutriev és Tyler Billinger enteriőr dizájnerek voltak, akik korábban már a Moschino-val is dolgoztak együtt. A szék megformálásának ötlete elmondásuk szerint teljesen random volt: amikor a közös együttműködés miatt ellátogattak az AREA stúdiójába, megláttak néhány széket és azonnal beindult a fantáziájuk.

A csillogó székeket először életnagyságban készítették el az AREA korábbi kollekcióinak hulladékaiból, amiből egy zebramintás és egy lime zöld darab is született. Ezután láttak hozzá a mini székek és székes fülbevalók -igen, ilyen is volt- megalkotásába, amikkel a csodálkozáson kívül még gondolkodóba is ejtik az embert: ezek után mi jöhet még? Bár tény, hogy életnagyságban azért feldobná a lakást egy ilyen szék.

  • Megosztás:
hirdetés