Ezek a sikkes, stílusos alapdarabok már-már nélkülözhetetlenek ötven év felett a tavaszi ruhatárban. Felpezsdítik a megjelenést, pedig nincs bennük semmi extra. Árakkal, lelőhelyekkel mutatjuk a szezon kedvenceit, és ahhoz is tippet adunk, milyen összeállítások alapjai lehetnek.

hirdetés

Bár olykor még bújócskát játszanak velünk a melengető tavaszi napsugarak, és néhanap elő-elő kell venni a télikabátot a szekrényből, sokan már a vidámabb, lengébb darabokat nézegetik a kínálatban. Nem kell túlgondolni a mindennapi szetteket ahhoz, hogy egyedi és stílusos legyen a megjelenés, szimpla alapdarabokkal éppúgy elérhető a nőies összhatás. Mutatunk néhány inspiráló öltözéket, amelyeket egyszerű kulcsdarabokból állítottunk össze.

Sikkes tavaszi alapdarabok ötven felett

Az elegáns nadrágok a tavasz jolly joker darabjai

Az elegáns nadrágok általában háttérbe szorulnak a téli időszakban, a tavaszi szezonban azonban igazi kulcsdarabjai lehetnek a lezseren elegáns megjelenésnek. Érdemes a fekete és a fehér mellett a színes verziókat is bevetni, az üzletek kínálatában rengeteg vibráló, vidám darabot találhatsz. Ötven felett sem kell megijedni a merészebb színkombinációktól, az élénk holmik határozottan sugárzóvá, nőiessé teszik a küllemet, finoman adagolva pedig a vibráló tónusok sem bizonyulnak harsánynak vagy túl soknak.

A narancssárga Pieces blézer az AboutYou oldaláról rendelhető meg, az ára 17 990 forint. A kék nadrág a Zara kínálatában található, 11 995 forintba kerül. Az egyszerű fehér ing 6995 forintba kerül, a H&M-ben található meg. A nyitott sarkú szandál a Deichmann kínálatában található, az ára 9990 forint. Kép: Streetstyleshooters/Getty Images.

 

A farmereket sem lehet megunni

Természetesen a csinos farmernadrágokról sem kell lemondani a szezonváltással, sőt, a csíkos felsőknek sem intünk búcsút ilyenkor. A franciás pulóverek helyett érdemes vékony, finom anyagú blúzokat beszerezni, amelyeket könnyedén összeboronálhatsz egy szimpla, letisztult blézerrel. A mintás felső abszolút feldobja az egyszerű összeállítást, pedig tényleg csak semleges alapdarabokból épül fel.

A mamafazonú farmernadrág a Mango kínálatában található, az ára 12 995 forint. A csíkos blúz az Orsayből szerezhető be, 8990 forintba kerül. A barna blézer a Sinsayben vásárolható meg, az ára 6895 forint. A klasszikus fekete mokaszin a CCC-ben található meg, 8995 forintba kerül. Kép: Jeremy Moeller/Getty Images.

 

A maxiruháknál nincs nőiesebb

Idén a maxifazonok tarolnak, a tavaszi időszakban pedig különösen praktikusnak bizonyulnak a hosszú, alaknyújtó ruhák. Blézerrel és mokaszinnel, sportcipővel vagy espadrilles topánnal egyaránt kombinálhatod őket, a megjelenés mindenképpen nőies hatást kelt majd. Az egybeszabott ruhák sokoldalú alapdarabok a szezonban, változatosan viselheted a kedvenceidet, ráadásul nem csak csinosak, kifejezetten praktikusak is ilyenkor.

A maxiruha a H&M-ben található meg, az ára 12 495 forint. A blézer a Reservedből szerezhető be, 14 995 forintba kerül. A tavaszi cipő a CCC kínálatából vásárolható meg, az ára 9995 forint. A stílusos napszemüveg a Reserved repertoárjában található, 5595 forintba kerül. Kép: Jeremy Moeller/Getty Images.

 

Kiemelt kép: Streetstyleshooters/Getty Images.

Inspirációhoz felhasznált képek: Streetstyleshooters/Jeremy Moeller/Getty Images.

Montázsok: Retikül.

  • Megosztás:
hirdetés