A kötött kardigánnal könnyű hibázni, viszont, ha jól választasz, hálából lefarag rólad néhány plusz kilót. Persze, csak optikailag csal, de a végeredmény nagyon látványos!

A kötött kardigánról úgy általában nehéz elképzelni, hogy karcsúsítaná a vonalakat. Inkább szélesítő hatásáról ismert, de az csak akkor jut érvényre, ha a pulóver vaskos, ormótlan, és nem jó vonalban vágja el az alakot.

Ha például hangsúlyosan gömbölyded a csípőd, nem szerencsés olyan kardigánt viselned, mely éppen csak derékig vagy a csípő legterebélyesebb vonaláig ér. Amennyiben a comb-fenék területből szeretnél picit lecsippenteni, olyan fazont keress, mely a csípővonalon túl, combközép- vagy térdtájékon végződik. A kardigán szabása éppúgy nem mindegy.

Vízesésszerű kardigán

Ez a könnyed, játékos szabású kardigántípus lágyan leomló anyagredőivel ápol és eltakar. Jótékonyan leplezi a csípő legszélesebb területét, amennyiben nem túl rövid a hossza.

Nem tapad a vonalakra, és sátorfazonnak sem tűnik. Bátran választhatsz élénk színűt is ebből a fazonból, nem fog szélesebbnek mutatni: laza esésű, aszimmetrikus vonalai megnyújtják és karcsúsítják az alakot.

Hosszított, egyenes vonalú fazon

Az egyenes fazonú kardigánok csak egy vékony sávot mutatnak az alakból, ezáltal megnyújtják viselőjük alakját. Az a jó, ha lágy esésű, de nem túl lenge darabra esik a választásod, hiszen a nagyon vékonyka anyagnak nincs semmi tartása, emiatt rátapad a fenékre, csípőre, és kiemeli az idomokat. A túl vastag, merev változatok szintén nem kedvezőek számodra, mert széthúzzák a test vonalait.

Bár a zsebektől jobb óvakodni, nem minden esetben muszáj. Ha beleolvadnak az anyag színébe, avagy nem türemkednek ki nagyon, és nem pont a csípő vonalára esnek, akkor nem okozhatnak gondot. A texturált kötésű, vastag fonalból készült kreációk közül a hosszított fazonú lehet ideális számodra, ha vastag a combod, és széles a csípőd.

Sálgalléros, aszimmetrikus szabás

A sálgallér mozgalmassá teszi a kardigán szabásvonalát, és, mivel ez a fazon nem rendelkezik vízszintes vonalakkal, nem is szélesíti az alakot. Ha fázós vagy, ebből a típusból vastagabb kötésű verziót is bevállalhatsz, semmiképp sem fordul az alakod ellen.

  • Megosztás:
hirdetés