A kardió és erősítő gyakorlatok egyaránt fontosak, ha fogyni szeretnénk, de nem mindegy, milyen intenzitással kezdjük el, ha előtte nem mozogtunk rendszeresen.

hirdetés

A legtöbb nő általában hirtelen szánja rá magát a rendszeres testmozgásra, és ha a sikerélmény elmarad, vagy nem jelentkezik azonnal a súlyvesztés, lelkesedés hiányában, időről-időre elmaradoznak az edzések.

Hajlamosak vagyunk figyelmen kívül hagyni, hogy milyen kondícióval vágunk neki egy-egy gyakorlatnak, illetve mennyire bírjuk a terhelést. Bár a kardió gyakorlatok lényege, hogy a pulzus megemelkedjen, vagyis kimozduljon a nyugalmi állapotból, nem igazán jó, ha már az elején kifulladunk, és csak ímmel-ámmal bírjuk tovább végezni a tornafeladatokat.

Érdemes kezdőként olyan edzéstervet összeállítani, amely fokozatosan adja vissza az erőnlétünket. Az alábbi, otthon végezhető gyakorlatok ritmusát a kezdők is könnyedén felvehetik. Egy-egy feladatnak a lazább, kevésbé terhelő változatát is láthatjuk a videóban. Ahogy erősödünk, fokról-fokra növelhetjük a terhelést, és bevállalhatjuk az ugrálást is.

 

Mivel a nyári idő még várat magára, kaptunk egy kis haladékot, hogy felkészüljünk a bikiniszezonra. Nem kell hirtelen felindulásból széthajtani magunkat, ha korábban hanyagoltuk a testmozgást, ezzel a tornával lépésről lépésre nyerhetjük vissza a formánkat, és szabadulhatunk meg a plusz kilóktól. Az izmok átmozgatásával a testkontúrok feszesednek, tónusosabbá válnak, ez a folyamat pedig az anyagcsere-folyamatokra is kedvező hatást gyakorol.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés