A pigmenthiányos modell, Tracy Bonsu valódi egzotikus szépség. Nem a bőrén lévő foltok teszik különlegessé a manökent, hanem pont fordítva: az ő szépsége és kisugárzása teszi igazán egyedivé a tökéletlenségnek bélyegzett bőrelváltozást.

hirdetés

A vitiligo egy rendellenesség, mely a bőr melanint termelő sejtjeit érinti. Következtében szabálytalan fehér foltok jelennek meg a bőrfelületen, amelyek az évek során növekednek, mivel a melanintermelés egyre csökken. A pigmenthiányos állapot nem fordítható vissza, kezeléssel is csak lassítható a folyamat, ezért a legtöbben a foltok elfedésére törekednek. Pedig a rendellenesség kifejezés nem magára a kinézetre utal, hanem a festékanyagot termelő sejtek működési zavarára, amely a foltok kialakulása mögött áll.

Ugyan a divatvilág még csak tanulja az elfogadó szemléletet, egyre több tervező és márka hívja fel arra a figyelmet, hogy a szépség nem feltételekhez kötött. A vonzó megjelenésnek és kisugárzásnak az életkor, a testsúly, és az átlagostól eltérő testi adottságok sem szabhatnak gátat, mint ahogy a lábméret, a hajszín, szemszín, és a magasság is ritkán szól bele abba, hogy kit mennyire találunk szépnek.

Mára végre elfogadottá vált, hogy pigmenthiányos, pattanásos, és albínó modellek egyaránt megjelennek a kifutókon vagy a magazinokban, reklámkampányokban. Természet adta egyediségük tényleg ámulatba ejtő, de nem csupán a bőrüket érintő elváltozásoknak köszönhetik sikerüket.

Különleges, vagány, extravagáns és vonzó egyéniségek egytől egyig, akik inspirálóan hatnak másokra. A szoborszerű szépség még nem feltétlenül ragadja meg az embert, csak olyanok tudnak hatással lenni ránk, akiknek a kisugárzása, az attitűdje, és a megjelenéséből áradó energiája valahogy megérint minket.

Az, hogy a divatvilág felfigyelt a pigmenthiányos nők szépségére, részben Winnie Harlownak köszönhető, aki az egyik legismertebb vitiligós topmodell. Karizmatikus egyéniségével, erős vonzerejével és pozitív hozzáállásával egyfajta szemléletváltást indított el a modellszakmában.

Népszerűségének köszönhetően egyre több különleges modell bukkant fel a palettán, akik úgymond leszámoltak a korábban megszabott, elvárt szépségideállal. Tracy Bonsu smink nélkül is gyönyörű, nem kell nagy flanc és körítés ahhoz, hogy tekintetével elbűvöljön minket.

Gyönyörű fotókon a pigmenthiányos modell

Tracy a feltörekvő modellek közé tartozik, legutóbb a Marie Claire Arabiaban szerepelt a vitiligo világnapja alkalmából. A fotós gyönyörű portrékat készített a pigmenthiányos modellről. Minden felvételen a manöken arca a központi elem, átható tekintete szinte belefúródik a kamerába.

 

A képek készítésekor nem vitték túlzásba a sminket, csak leheletnyi festéket visel a modell. Főként a szemeit hangsúlyozták, a trükkös makeuptól pedig csak még igézőbbé vált a pillantása.

 

A letisztult portréfotók kidomborítják Tracy gyönyörű arcvonásait, hiszen nincs semmiféle felesleges körítés, ami elvonná a figyelmet róla. A fotós készített pár távolabbi felvételt is, ám a háttér ebben az esetben is egyszerű. Letisztult kreációkban, mesterkélt pózok nélkül, egyszerű, mégis gyönyörű valójában örökítette meg őt a fotós, aki csodásan megragadta azt a külső és belső szépség törékeny összhangját.

 

A felvételeket Sebastian Hilgetag készítette Tracy Bonsu modellről a Marie Claire Arabia számára. A környezetet szintén a fotós komponálta meg. Tracy a Maison Margiela és Bruuns Bazaar kreációit viseli. A fényképész csodás fotósorozatot alkotott a vitiligós manökenről. A színek és fények játékával nagyszerű kontrasztot teremtett, így a modell különleges adottságai még inkább érvényesülnek.

 

Képek: FashionGoneRogue.com. 

  • Megosztás: