Időről időre felbukkannak különleges együttműködések, melyek felpezsdítik egy kicsit a divatvilágot. Ezúttal a Richard Quinn és a Tommy Hilfiger új kapszulakollekciója okozott meglepetést, ami vérfissítést hozott a kiszámítható trendek közé. A téli szezonra szánt limitált gyűjtemény harsány mintákban és meglepő divatelemekben bővelkedik.

hirdetés

Richard Quinn művészete egyedülálló. A pályafutása 2016-ban indult, amikor diplomakollekciójával megnyerte a H&M fiatal tervezőknek szánt díját. A repertoár hatalmas sikert aratott, majd később bekerült a svéd divatóriás üzleteibe. Ezek után fokozatosan építgette karrierjét, több gyűjteményt bemutatott a divatrajongóknak, munkásságát még II. Erzsébet királynő is elismerő szavakkal méltatta.

Karrierje 2018-ban lendült fel igazán, amikor Amal Clooney őt kérte fel a Met-gálára szánt ruhájának megalkotására. Richard Quinn egy hosszú, uszályos felsőrészt álmodott meg, melyet fényes anyagú nadrággal egészített ki. A szett bejárta a világsajtót, így még többen ismerték meg Quinn egyedülálló formavilágát.

A tervező a kezdetektől fogva az egyediségre törekszik. Főként mintás anyagokkal dolgozik, imádja a feltűnő, sokszor oda nem illő részleteket. A klasszikus estélyi ruhákat sokszor latex felsőrésszel egészíti ki, kreációit könnyű felismerni, a hatalmas virágok és az arcmaszkok egyedülállóak.

Richard Quinn és Tommy Hilfiger új alapokra helyezik a téli divatot

Nem ez az első kollaborációja, pár szezonnal ezelőtt a Moncler népszerű kabátjait gondolta újra és igazította a saját márkája stílusához. A pufidzsekiket hatalmas virágok dísztették, és nem maradhattak el a maszkok sem.

Az őszi-téli szezonra a Tommy Hilfigerrel közösen készített egy negyven darabból álló kapszulakollekciót, melyben helyet kap a preppy stílus és a vagány oversize őrület.

A limitált kollekció roppant különleges, hiszen a két márka jellegzetességei keverednek benne. Richard Quinn imádja a mintákat, melyek feltűnnek az új gyűjteményben. A hangsúlyos virágok kockás alapon kaptak helyet, utóbbi a Tommy Hilfiger egyik sajátossága. A márka kollekcióiban gyakoriak a preppy elemek, a skót kockás szoknyák, kötött pulóverek visszatérő daraboknak számítanak.

A szegecsek, váratlanul felbukkanó díszítések nem hiányozhatnak. A kapszulakollekcióban vagány bőrdzsekik is megjelennek, ahogyan a maszkok sem maradnak el. A teljes arcot elfedő kiegészítők mellett felbukkannak a cicafüles verziók.

A két márka találkozása páratlan egyveleget alkot, amelyben megcsillan Richard Quinn határtalan merészsége és a Tommy Hilfiger kimért, letisztult játékossága. A fazonok a preppy jellemző viseleteire utalnak, meghatározó stílusjegyek például a logók, illetve a TH-nyomatos szövetek.

Minden részlet nagyon drámai és látványos, miközben megjelennek a különféle kulturális sajátosságok, utalások. A rakott szoknyák a pomponlányokra, míg a szegecses dzsekik a vagány punkokra utalnak.

A Tommy Hilfiger X Richard Quinn az elmúlt évek leglátványosabb együttműködése. A két tervező láthatóan könnyedén megtalálta a közös hangot, ennek köszönhetően nagyszerűen keverednek az egyes sajátosságok.

 

Kiemelt kép: Tommy Hilfiger. 

  • Megosztás:
hirdetés