A pufikabátok elképesztően népszerűek, de csak kevesen gondolnák róluk, hogy szinte a végletekig cifrázhatóak. Pedig van egy márka, ami szinte minden évben gondoskodik szürreális, futurisztikus, jelmeznek is beillő darabokról, melyek a meglepetés erejével hatnak.

hirdetés

A Moncler évről évre arra törekszik, hogy a kényelmes téli ruházatot sikkesebbé tegye, többek között nekik is köszönhető, hogy a korábban sportosnak ítélt darabok beférkőztek az utcai öltözködésbe. Hiszen manapság a pufidzseki éppúgy megállja a helyét a divatban, mint az elegáns szövetkabát, mondhatni, trendet csináltak a fényes anyagú felöltőkből.

Pufikabátok újragondolva

Pár éve a Moncler kreatív csapata egy új irányvonalat alkotott meg, amely a Genius nevet viseli. Ezen belül minden szezonban új vendégtervező tevékenykedik a márkánál, aki a rá jellemző stílusjegyek alapján gondolja újra a sportos darabokat. Így született meg elsőként a Moncler x Pierpaolo Piccioli kollekció. A Valentino tervezője nejlon pufiruhákat tervezett, amelyeket még azóta sem sikerült kihevernünk.

Pierpaolo mellett kapszulakollekcióval jelentkezett Simone Rocha és Craig Green is. Mindkét együttműködés igazán érdekesnek nevezhető, őszintén szólva, elképzelni sem tudjuk, hogy ezeket a túlgondolt pufidzsekiket mégis milyen alkalomra lehetne viselni.

A Moncler továbbra sem állt le, és a JW Anderson nevű divatházzal közösen készítette el a Genius vonal legújabb különlegességeit. A kapszulakollekció dzsekikből, fodros rövidnadrágokból és kalapokból áll, természetesen az összes darab nejlonból készült. A végeredmény pedig kifejezetten futurisztikusra sikeredett, ami a retró mellett most nagy népszerűségnek örvend.

A JW Anderson márkának nem ez az első kollaborációja, Jonathan Anderson már többször is tervezett más divatházaknak, például pár éve a Versace egyik almárkájával közösen dobtak piacra egy kollekciót.

A brit márka ruhái általában elegánsak, ám mégis formabontóak. A tervező sokszor nőies, egyszerű szabású darabokat bolondít meg egy kis extravaganciával. A fodros sortokat például annyira kedveli, hogy még a férfiaknak szánt kollekciójában is megjelentek, ezért a Moncelerrel közös kollaborációból sem maradhattak ki.

Az új Genius kollekció alaposan felkavarta az állóvizet, hiszen nehéz elképzelni, hogy ki fogja ezeket a szürreális látomásba illő szetteket viselni. A tüskés és lyukacsos pufidzsekikkel még csak-csak megbarátkozik a szemünk, de a sálakkal, kalapokkal, fodros gatyákkal kiegészítve, inkább egy pszichedelikus mese látványvilágában tudnánk elképzelni őket, mondjuk az Alice Csodaországban filmváltozatában, vagy az In the Night Garden feldolgozhatatlan szériájában.

A borsos árról pedig már ne is beszéljünk: a kabátok 1700 euróba kerülnek, ami átváltva, nagyjából 600 ezer forintnak felel meg. Ez mégsem tántorítja el a divatimádókat a megvásárlásuktól, hiszen a legtöbb fazon már nem is kapható a márka hivatalos oldalán.

 

Kiemelt kép: Pietro S. D’Aprano / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés