Bár tudjuk, nem a ruha teszi az embert, azért a stílus – amely nemcsak az öltözékből áll – nőknél és férfiaknál egyaránt sokat nyom a latban. Ezt vallja a híres divattervező, Tom Ford is, aki nem mellesleg úgy néz ki 58 évesen, mint egy sármos, negyvenes pasi.

A GQ magazin és Tom Ford közös projektjeként számos átváltoztatós videó született férfiak számára, hogy a jólöltözött divattervező segítségével felfedezzék magukban a stíluspotenciált.

Tom Ford érti a dolgát: ennyit tesz a stílus

Az alábbi felvétel Konrad Rusiecki építőmunkás elképesztő átalakulását mutatja be, aki harmincévesen még mindig úgy öltözködött, akár egy kamasz fiú.

A női átváltoztatós videókhoz képest érezhetően rövidebb a műsor, a végeredmény mégis éppolyan meglepő. A jól belőtt frizura, és néhány stílusos ruhafazon egészen más megvilágításba helyezte a férfi megjelenését.

 

Annak idején, amikor a magazinnal közösen elindította az átváltoztatós videókat, Tom Ford valódi célja nem az volt, hogy modellt faragjon átlagos férfiakból, hanem arra szeretett volna rávilágítani, mennyire nem aknázzák ki külső adottságaikat, sőt, legtöbbjük valósággal rejtegeti a benne rejlő sármos, vonzó férfit.

Bár az átváltoztatós sorozatban drága, finom ruhák szerepelnek – többnyire a Tom Ford kollekcióiból -, a divattervező egy korábbi interjújában azt mondta a GQ magazinnak, hogy a stílus nem feltétlenül pénz kérdése, hiszen tudatos vásárlással rá lehet bukkanni hasonló fazonokra az elérhető árkategóriát képviselő üzletekben is.

A stílus ugyan senki életét nem változtatja meg gyökeresen, de tény, hogy kezdő lökést ad az emberi kapcsolatokban, mert önbizalmat ad, és felerősíti a kisugárzást.

Egy pólóban, farmerban flangáló férfi is lehet megnyerő, de nem mindegy, hogyan tálalja a lezserségét. A tervező szerint az a lényeg, hogy legyen koncepció az öltözködési stílusban, annak alapján, hogy ki mit akar üzenni magáról a külvilág felé.

Kiemelt kép: Slaven Vlasic/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés