Stevie Nicks egyedülálló színpadi jelenlétét nemcsak énektehetsége tette emlékezetessé, hanem bohém és stílusos öltözködése is. Az énekesnő szettjeiben legalább egy szinte mindig megjelent ezek közül a kiegészítők közül.

hirdetés

A Fleetwood Mac énekesnője, Stevie Nicks mindig is egyedi kisugárzással rendelkezett, ruhaválasztásaival pedig csak tovább erősítette ezt a különlegességét. A kortalan sztár idén töltötte be 73. életévét, azonban néhány szerethető és egyben ikonikussá vált fiatalkori öltözködési szokásáról sosem mondott le. Még ha ezek nem is voltak kifejezetten divatosak, hozzá és a zenekar imázsához szuperül illettek.

Stevie Nicks stílusát bohém kiegészítői teszik egyedivé

Habár pályafutása elején alakult ki ez a fajta hóbortja, még napjainkban is szinte minden alkalommal magára kapja kedvenc kiegészítőit, mintegy kabalaszerűen viselve őket. Alapstílusa is rendkívül bohém, mégis ez a néhány holmi adja meg megjelenésének lényegi elemét.

Az egyik, talán Stevie Nicks által is legjobban szeretett kellék, a kendő volt. Nem, nem az apró selyemkendő a nyakon, annál ő látványosabbra vágyott. Így választotta ki magának a széles, legtöbbször háromszög alakú, mintákkal és rojtokkal tarkított kendőt. Ezt rendszerint a hátára terítette, vékony szárait pedig hagyta karja mellett lelógni, ami napjainkban már nem tűnne túl divatos megoldásnak, de ő hetven felett is bátran viseli.

 

Stevie Nicks olykor egy férficilindert vagy más, széles karimájú kalapot is felkap magára, mely kifejezetten vagányan mutat szőke, frufrus frizurájával.

 

A magas szárú platformos csizmák is kedvenc holmijai közé tartoztak. Ezek a szuper sikkes lábbelik plusz nőiességet csempésztek az énekesnő szettjeibe.

 

A bő ujjú felsők a kendőkhöz hasonlóan rendkívül látványos divatelemnek számítottak. A vékony fátyolszövet anyag látványosan lengte körbe az énekesnőt a színpadon. Továbbá rengeteg alkalommal viselte a derékban fűzős kialakítású maxiruhákat is.

 

Kiemelt kép: Andy Sheppard/Redferns/Getty Images.

Cikkfotók: Larry Hulst/Michael Ochs Archives, Hulton Archive, Tim Mosenfelder, GNA/Redferns, Fin Costello/Redferns, Tim Mosenfelder, Larry Hulst/Michael Ochs Archives, Fin Costello/Redferns, Richard E. Aaron/Redferns, Fred Lee/Disney General Entertainment Content,
Robin Platzer/Twin Images, Dimitrios Kambouris/Getty Images.

  • Megosztás: