Shakira először szerepelt a Met-gálán, méghozzá a Carolina Herrera emlékezetes vörös ruhájában. Ő volt a divatház kreatív igazgatójának múzsája, csodás öltözékének fazonjából egy rózsa alakja bontakozott ki.

hirdetés

A 47 éves énekesnő első alkalommal jelent meg vendégként a gálaesten, melynek időpontja egybeesett új albumának népszerűsítésével. A Met-gála hivatalos dresszkódja a The Garden of Time – avagy Az idők kertje – megnevezést kapta, amit a Csipkerózsikák: Újraébredő divat című kiállítás tematikájához igazítottak. A Carolina Herrera divatház csodásan megragadta a téma lényegét, Shakira úgy festett a pazar ruhakölteményben, mint egy szirmait bontogató rózsa.

Shakira vörös ruhája lélegzetelállító volt: képek a Carolina Herrera műhelyéből

A Wes Gordon által megálmodott pánt nélküli ruha az ikonikus „Herrera-vörös” színben pompázott. A kreációt izgalmas oldalsó kivágásokkal, felsliccelt ruharésszel és különleges kiegészítőkkel tették igazán emlékezetessé.

Képek: Carolina Herrera.

 

A végleges dizájnt egy Boucheron-bross ékesíti. A fenséges megjelenést a ruha 4 méter hosszú selyemszatén uszálya teszi teljessé.

Képek: Carolina Herrera.

 

Az „életre kelő rózsák” víziójának megvalósítása érdekében Wes Gordon a Carolina Herrera Atelier – kizárólag nőkből álló – mintakészítő csapatával működött együtt, akik kollégáikkal megalkották az egyedülálló „Herrera-vörös” megjelenést. A ruha minden apró részletét külön dolgozták ki és úgy állították össze. Izgalmas látni, hogyan mérték ki a fazont formáló vonalakat, az uszályt például először lemodellezték, majd a szabás kialakítása után rögzítették a ruhához.

Kiemelt kép: James Devaney/GC Images/Getty Images.

Cikkfotók: Carolina Herrera.

  • Megosztás:
hirdetés