A body positivity, vagyis a pozitív testkép az utóbbi években egyre népszerűbb. A plus size bloggerek milliós követőtáborra tettek szert, és a kifutón is egyre többször találkozhatunk átlagos testalkatú nőkkel. Hatásukra elindult a divatvilágban egy folyamat, aminek köszönhetően egyre elfogadottabbá válnak a testi hibák, vagy éppen a plusz kilók.

hirdetés

A pozitív testkép segíti az önelfogadást, szégyenérzet nélkül

A közösségi média egyre nagyobb hatást gyakorol az emberek életére, annak ellenére, hogy ez sokszor hamis világ. Mindenki tökéletesnek és érdekesnek szeretne látszani, pedig ez a folytonos megfelelési kényszer károsan hathat a mentális egészségre. A pozitív testkép lényege, hogy nem csak az esetleges testi hibákat vagy hiányosságokat látják meg magukban az érintettek, ezáltal könnyebben elfogadják, és felvállalják a testüket.

Az Instagramon indított mozgalom azért is jelentős, mert sokan így megmutatják az embereknek, hogy ők sem tökéletesek, nekik is vannak plusz kilóik vagy striáik. Ennek ellenére mégis boldogok, és teljes életet élnek. Ezek az influenszerek büszkén vállalják fel önmagukat, és inspirációként szolgálhatnak mindenki számára az önelfogadásról.

Az amerikai influenszer korábban étkezési zavarral küzdött, erről rendszeresen posztol. Sokszor tesz közzé olyan képeket, amelyeken bemutatja, hogy a jól beállított fotográfiák is csak a hamis, elferdített valóságot tükrözik, és az irigyelt álomalak talán nem is létezik, legalábbis nem úgy, ahogyan a képeken látszik.

Bár az influenszer rendszeresen edz, ennek ellenére – pont, mint a legtöbb embernek – nem teljesen tökéletes a teste. Nem is árul zsákbamacskát, és büszkén vállalja a plusz kilóit, striát vagy éppen a narancsbőrös combjait. Sőt, másokat is arra bíztat, hogy legyenek megelégedve önmagukkal, még akkor is, ha nem néznek ki szupermodellnek.

Sokan élnek abban a hitben, hogy narancsbőre, striája, és párnás hasa csak a molett testalkatúaknak lehet, de ez nem fedi a valóságot. Az influenszer teljesen átlagos alakkal rendelkezik, ám ő is narancsbőrrel küzd,  és a hasa sem teljesen lapos. Ezt pedig büszkén megmutatja, idén megjelent könyvében, amelyben a testpozitívitásról ír.

A fiatal lány a vitiligo nevű betegséggel született, vagyis pigmenthiányos a teste. Őszinte fotói miatt elképesztő népszerűségre tett szert a közösségi médiában. Gyakran tölt fel bikinis képeket, hogy rámutasson, teljesen ki van békülve önmagával, akkor is, ha kicsit más, mint a nagy többség.

 

Kiemelt kép: Getty Images

  • Megosztás:
hirdetés