A Chanel gyöngykeretes napszemüvege is eltörpül amellett, ami az orosz divattervezőnő fejéből pattant ki: szó szerint kihímezte a lencse szélét, igazi fonallal, nem lézerrel trükközte rá.

hirdetés

Ulyana Sergeenko orosz divattervező szívesen merít ihletet szülőföldjének népi kultúrájából, de a cári Oroszország divatja és a keleti országok népviselete is gyakran hatással van munkáira. Mindenben a nőiességet kutatja, és bátran elegyíti a rusztikus elemeket a modern eleganciával. Egy-egy kollekciójának felépítéséből történetek rajzolódnak ki: olykor régi filmek és könyvek hangulatai inspirálják a gondolatmenetét.

Ulyana Sergeenko divattervező. Kép: Edward Berthelot/Getty Images.

Egyedi stílusú ruháit nehéz felülmúlni, de az általa megálmodott kiegészítők sem mellőzik a különleges részletmegoldásokat. Ulyana Sergeenko először 2013-ban robbantotta be a köztudatba a hímzett napszemüveget, az akkori tavaszi-nyári kollekciójának részeként. Borsos ára miatt akkoriban több blogger kezdett otthoni kísérletezgetésbe, hogy hímzést varázsoljon a minőségi kategóriák nem éppen felső fokait elfoglaló, műanyag lencsés napszemüvegekre.

Ulyana Sergeenko hivatalos webshopjában újra megjelentek a zseniális couture napszemüvegek, melyek különféle színű hímzésekkel kaphatóak. Leginkább attól különlegesek, hogy a díszítéseik valódi hímzőfonalból készültek.

  • Megosztás:
hirdetés