Ínycsiklandozóan finom, méregtelenítő hatású smoothie céklával és uborkával. Pillanatok alatt elkészül és rendkívül hatékony.

hirdetés

A szervezet tisztító folyamatai, mondhatni, önműködőek, ám a méregtelenítő szervek munkáját számtalan tényező befolyásolja. A tavaszhoz közeledve sokan tapasztalják a tavaszi fáradtságnak nevezett lomhaságot, amely mögött rengeteg eltérő ok húzódhat. A vitaminhiány mellett a test leterheltsége is nagyban befolyásolja a közérzetet, és amikor a toxinok kiürülése lelassul, az bizony jelentős hatással van a jóllétre is.

A téli időszakban gyakran előfordul, hogy az étkezési szokások teljes mértékben felborulnak, a mai rohanó hétköznapokban pedig egyébként sem egyszerű megoldani, hogy mindig egészséges, vitaminokban, ásványi anyagokban és rostban gazdag étel kerüljön az asztalra. A hidegebb napokon még az sem motiválja az ember lányát, hogy a bikiniben és a rövid, lenge ruhadarabokban meglátszik a mozgásszegény életmód és a rendszertelen táplálkozás hatása, hiszen a vastag, kötött pulóver jóformán mindent eltakar.

A tavasz tökéletes időszak a megújulásra, ám ilyenkor nem csupán külső változtatásokra van szükség, a szervezet éppúgy igényelhet egy kis energialöketet. A méregtelenítő folyamatok felelőse a májunk, amely azonban nagy leterheltség esetén sokkal nehezebben látja el munkáját, éppen ezért elő kell segíteni a regenerációját. Ez nem csupán a toxinok és a letapadt salakanyagok eltávolítása miatt fontos, a belassult folyamatok a fogyásnak is gátat szabnak, sőt, az emésztőrendszerre szintén negatívan hatnak.

 

Ezek az alapanyagok elősegítik a regenerációt

Egy kis odafigyeléssel egyszerűen meg lehet könnyíteni a szervezet méregtelenítő folyamatait, sokszor elegendő csupán az étkezési szokásokon alakítani egy picit. Egy finom smoothie remek választás reggelire. Rostjaival, vitaminjaival fantasztikus hatással van a szervezetre, az már csak hab a tortán, hogy a megfelelő alapanyagok még a máj munkáját is elősegítik. Ez a céklás-uborkás verzió nem csak hatékony, elképesztően finom is!

A cékla igazi májtisztító étel, egy valódi antioxidáns-bomba, amit érdemes rendszeresen fogyasztani. Rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, ráadásul nem csupán a méregtelenítésben vállal fontos szerepet, az emésztésre éppúgy fantasztikus hatással van. Rostjainak köszönhetően felpörgeti a belassult bélmozgást, ráadásul, mivel alacsony kalóriatartalommal bír, még a diétás étrendbe is simán belefér.

Az uborka szintén a szuper méregtelenítő ételek táborát erősíti, hiszen rengeteg vizet és vitamint tartalmaz. Amellett, hogy elősegíti a máj toxinsemlegesítő munkáját, csúcsszuper vízhajtó is, így abszolút hozzájárul ahhoz, hogy könnyedebbé és felszabadultabbá váljon a közérzet.

Így készül a méregtelenítő smoothie céklával és uborkával

Hozzávalók

  • 1 db cékla
  • 1 db kígyóuborka
  • 1 db banán
  • víz

A videóban láthatod, hogy milyen egyszerű elkészíteni ezt a finom méregtelenítő smoothie-t.

 

Minden alapanyagot darabolj fel, majd helyezd őket a turmixgépbe. Annyi vizet adagolj hozzájuk, hogy a folyadék épphogy ellepje a szilárd összetevőket. Minél több vizet teszel a tartóba, annál könnyedebb textúrát kapsz majd eredményül. A banán kellőképpen édesíti a smoothie-t, ám édesszájúaknak ajánlott 1-2 szem datolyával megbolondítani az italt.

Azt fontos megemlíteni, hogy ez az egy smoothie önmagában nem tesz csodát, noha valóban elősegíti a szervezet méregtelenítését. Ahhoz, hogy ténylegesen könnyedebbé és kellemesebbé váljon a közérzet, a teljes étrendet célszerű átalakítani. Az egészséges, tudatos étkezés már félsiker, a megfelelő alapanyagoknak köszönhetően az ember visszanyeri lendületét és energikusságát, edzéssel kombinálva pedig a makacs zsírpárnáknak is búcsút inthet.

Kiemelt kép és cikkfotó: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés