A szervezet méregtelenítő folyamatainak támogatása nagyon fontos és elengedhetetlen ahhoz, hogy kívül-belül jól érezd magad a bőrödben és egészséges maradj. Ezért nem árt néha egy-egy nap léböjtöt vagy gyümölcsnapot tartani, amikor célszerű minél több olyan zöldséget, gyümölcsöt enni, amik maximálisan segítik a tisztulási folyamatokat. Ezek a turmixok belülről táplálják, szépítik a bőrt.

Turmixok a szép bőrért: a méregtelenítés elengedhetetlen

Ilyenkor a legjobb, ha a zöld színű, illetve a rostokban és lében bővelkedő zöldségeket, gyümölcsöket részesíted előnyben. A zöld szín azért fontos, mert a színanyagot adó klorofill megköti a nehézfémeket, elősegíti a méreganyagok kiürülését és a vér oxigénszintjének dúsítása révén vértisztító hatású is. Ezenkívül antioxidánsokban is bővelkedik, így véd a szabad gyökök ellen, és a szervezetben fellépő gyulladásokat is megszünteti.

A rostok ugyancsak nélkülözhetetlenek az emésztés és a bélműködés optimalizáláshoz, amire azért van szükség, hogy a toxinok minél gyorsabban és maradéktalanul távozzanak a szervezetből. Ha ez nem történik meg, a visszaszivárgó méreganyagok beépülnek a sejtekbe, ahol gyulladásokat idézhetnek elő és a szöveteket is károsítják.

A galériában csokorra szedtünk néhány nagyon hatásos turmixot, amik tele vannak méregtelenítő tápanyagokkal. Mivel bővelkednek rostokban, egész nap iszogathatod őket, nem leszel éhes. Ha nem tisztítókúra keretében fogyasztod őket, legjobb, ha éhgyomorra kortyolgatod a turmixot, hiszen így még hatásosabb eredményt érhetsz el.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés