Az október a mellrák elleni küzdelem jegyében zajlott, a figyelemfelhívás és a segítségnyújtás fontosságának pedig néhány divatkampány is hangsúlyt adott. Ennek tiszteletére az egyik legnépszerűbb fehérneműket forgalmazó cég, a Victoria’s Secret is új kollekcióval állt elő. A melltartók egyszerre csinosak és kényelmesek, így a maszektómián átesett nők magabiztosnak érezhetik bennük magukat.

hirdetés

A mellrák elleni küzdelmet támogatja a Victoria’s Secret

A mellrák világszinten minden 7. nőt érinti, ezért rendszeresen felhívják a nők figyelmét az önvizsgálatra és a szűrővizsgálatokra. Bár manapság a gyógyulási esélyek már sokkal jobbak, mégis előfordul, hogy szükséges az emlő részleges vagy teljes eltávolítása. A felépülési folyamatot támogatja most a Victoria’s Secret, mivel a Mangóhoz hasonlóan csodálatos melltartókat készített a masztektómián átesett nők számára.

Kétség sincs afelől, hogy a mellrákkal küzdő és ennek következtében melleltávolító műtéten áteső nők számára milyen nehézségekkel kell szembenézniük akár csak egy fehérnemű vásárlása során is. A legtöbben önbizalomhiánnyal küzdenek, úgy érezhetik, az életmentő beavatkozás miatt elveszítették nőiességüket és vonzerejüket. A hatalmas lelki teher nehezen orvosolható, ám az ilyen kezdeményezések, mint a Victoria’s Secret új kollekciója, valamelyest csökkenthetik a rákos megbetegedés okozta érzelmi sebek súlyosságát.

A készlet erejéig megvásárolható melltartók eladásából befolyó teljes összeg a Victoria’s Secret rákkutatással foglalkozó alapítványához kerül. A jótékonykodás mellett a vállalat igyekszik felhívni a nők figyelmét a rákszűrés fontosságára, a hatékony önvizsgálat folyamatára is. Ennek érdekében a kampány tartalmaz egy #CheckYourself emlékeztetőt, valamint egy útmutatót is a mell önvizsgálatáról. A Victoria’s Secret továbbá több ezer alkalmazottjukat igyekezett képezni a témában, oktatási anyagok segítségével.

Sajnos számos nő vív végeláthatatlan harcot a mellrákkal világszerte, így egy olyan cég kezdeményezése, mint a Victoria’s Secret, sorsdöntő lehet a súlyos kór időben való felismerésében. Ezzel a lépéssel a vállalat egy újabb területen hangoztatja fontos üzenetét a pozitív testkép pártolása mellett.

 

Kiemelt kép: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés