Sajnos sok nő küzd mellrákkal, a részleges vagy teljes emlőeltávolítás után pedig nem csak a fizikai, hanem a lelki felépülésükre is összpontosítaniuk kell. A fájdalmas folyamat az esetek többségében teljesen lerombolja az önbecsülést, így a gyógyuláshoz vezető úton a lelki teher csökkentése szintén nagyon fontos. Minden nőnek szüksége van arra, hogy nőiesnek és vonzónak érezze magát, többek között ezért döntött úgy a Mango, hogy segítséget nyújt a beavatkozáson átesett nőknek, és különleges fehérneműkkel támogatja a felépülést. A kényelmes melltartók nemcsak a speciális igényekhez igazodnak, hanem divatosak és nőiesek.

hirdetés

A mellrák világszinten minden 7. nőt érinti, hazánkban évente 7500-8000 új esetet fedeznek fel az orvosok. A rendszeres szűrésre és az önvizsgálatra számos kampány hívja fel a hölgyek figyelmét, ám bizonyos esetekben még ekkor is szükség van a teljes vagy részleges emlőeltávolításra.

Bár manapság az emlőrákban szenvedő betegek gyógyulási esélyei sokkal jobbak, mint egy évtizeddel ezelőtt, még mindig sok nőt súlyt a betegség.  Az emlőállomány daganatos elváltozásainak sok fajtája van, így a beavatkozások eltérőek lehetnek. A szakemberek rendszeresen figyelmeztetik a nőket az önvizsgálat fontosságára, hiszen az időben észlelt elváltozások sokkal nagyobb eséllyel gyógyíthatóak. Ehhez rengeteg útmutatót találhatunk az interneten, és vannak bizonyos intőjelek, amelyek esetén azonnal orvoshoz kell fordulni.

Nőies melltartók és fürdőruhák: a mellrák elleni küzdelmet támogatja a Mango

Bizonyos esetekben szükségessé válik a masztektómia – a mell teljes eltávolítása -, de gyakran a lumpektómiát alkalmazzák, amikor a mellszövet egy részét veszik ki a rosszindulatú csomóval együtt. A lelkileg is megterhelő gyógyulás, sok esetben negatívan befolyásolja a hölgyek önbizalmát, mivel a mell elvesztése komoly traumát jelent. Ezt szeretné megkönnyíteni a Mango az új kollekciójával.

A fürdőruhák elérhető árban mozognak, ezek a darabok 15 995 forintért vásárolhatóak meg a márka webshopjában.

 

A melltartók egységesen 7995 forintba kerülnek, a bevételből a Mango a TETA&TETA alapítványt támogatja.

 

A spanyol márka egy igazán szerethető kollekcióval jelentkezett, amelyet az emlőbeavatkozásokon vagy masztektómián átesett hölgyeknek alkottak meg. Az eltávolítás után a korrekciós műtétet még nem végzik el rögtön, ebben az esetben emlőprotézist használnak a hölgyek.

 

A Mango új kollekciójában kifordítható, kitömhető darabok kaptak helyet, amelyek rugalmas anyagból készültek, így a felépülés összes fázisában viselhetőek.

A gyűjteményben egytől egyig csinos, nőies darabok sorakoznak, amelyek megkönnyítik a mindennapi öltözködést és a fürdőruhavásárlást, valamint hozzájárulnak az önbizalom növeléséhez. Könnyedén elhelyezhető bennük az emlőprotézis, mégis divatosak.

 

A márka a termékek kialakításánál figyelembe vette az emlőeltávolításon átesett nők igényeit, ennek köszönhetően igazán praktikus termékek születtek. A weboldalukon az ideálizált modellek helyett átlagos nőkkel reklámozzák a fehérneműket, bikiniket, akik úgyszintén emlődaganatban szenvedtek.

 

A teljes bevételt a mellrák elleni küzdelemre fordítja a Mango, egy ismert spanyol alapítványt támogatnak. A kollekció csodás darabokból áll, és jó látni, hogy a márka igazodik a női igényekhez, miközben az egyik leggyakoribb, hölgyeket sújtó betegségre hívja fel a figyelmet. Fontos, hogy az időben észlelt emlődaganat gyógyítható, ezért nem szabad megfeledkezni az önvizsgálatról, illetve a szűrővizsgálatokról.

 

Kiemelt kép: Mango.hu.

Képek a cikkben: Mango.hu. 

 

  • Megosztás:
hirdetés