Bár Meghan hercegné körül mostanában egyre több a botrány, nemrégiben megmutatta, hogy nagyon fontos számára az emberek jóléte. Pontosabban a fiatal nőké, akik valamilyen okból kifolyólag régebb óta nem találnak munkát maguknak.

Jó ügyet támogat

Idén januárban kezdte meg együttműködését a Smart Works nevű londoni jótékonysági szervezettel, aminek profilja a nők elhelyezkedésének támogatása. Évente körülbelül 2000 nő fordul meg itt, akik két órás, ingyenes interjú felkészítőn vehetnek részt szakemberek segítségével. Ezt követően stylistok állítják össze a szettjüket, amiben az interjúra mennek. Amennyiben felveszik őket a munkahelyre, további öt szettet kapnak ingyen, amivel segítik őket az elindulásban.

Meghan kapszulakollekciója

A szervezetet olyan neves márkák is támogatják, mint a Bobbi Brown, a Marks & Spencer, a Burberry vagy a River Island, így mindenki jó minőségű, igényes darabokban jelenhet meg az állásinterjún.

A patrónusok sorába beállt Meghan hercegné is, aki a Marks & Spencer-el közösen egy kapszulakollekción dolgozik. A tervezésben a Misha Nonoo, a John Lewis & Partners, valamint a Jigsaw márkák is beszálltak, és várhatóan év végén kerül majd a Smart Works polcaira. A kollekció olyan darabokból fog állni, amiben a nők stílusosak, magabiztosak és divatosak lehetnek az állásinterjún vagy később a munkában is. A közös munkát nagy érdeklődés kíséri, amiről bővebb információ ősszel érkezik.

A támogató cégek egyébként saját kollekcióikból is felajánlottak a szervezetnek, amik megvásárlása után a Smart Works is részesül a haszonból.

Szívügye a nők segítése

Meghan nem először tervez kollekciót, ugyanis amikor még színésznő volt, egy amerikai online ruhamárkával, a Reitmans-al is dolgozott együtt. Sőt, saját életmódblogot is vezetett, The Tig néven, ami sajnos mióta hercegné lett, már nem létezik. Ezen kívül, a brit Vogue magazin szeptemberi számában is társszerkesztő volt, aminek fókuszában olyan nők állnak, akik tevékenységükkel a nők társadalmi pozíciójának megítélésén segítenek.

Kiemelt kép: Getty Iamges/Mchael Stewart.

  • Megosztás:
hirdetés