A KATTI ZOÓB jellegzetes stílusokat, helyszíneket felelevenítve ünnepelte a divatház közel 30 éves múltját. A divatshow az ÚTON nevet kapta, ami tökéletesen passzolt a tematikához. Új kollekciójával a tervezőnő felidézte az indulást és a márka fontosabb korszakait: ruháin megelevenedtek a jól ismert motívumok, miközben az új fazonokkal a folytonosságra, az állandó utazásra utaltak.

hirdetés

Szinte már hagyomány, hogy Zoób Kati Balatonfüreden, a Fashion Night alatt mutatja be új kollekcióját. Idén a tervező egy igazán különleges gyűjteménnyel készült, hiszen a kreációk megidézték a divatház különböző korszakait, stílusait. Ehhez 100 modellre volt szükség, akik három emblematikus helyszínt jártak be a városban, miközben a KATTI ZOÓB történetét összefoglaló darabokat viselték.

A világ folyton változik, így a KATTI ZOÓB márka is úton van egy új helyszínre. Ezt szimbolizálja az ÚTON bemutató, ami elegáns, modern módon foglalja össze az elmúlt közel 30 év történetét. A tervező munkáit Párizstól Sanghajig bemutatták már. A kollekcióban megjelenik a múltból a jelenbe érkezés, a középpontban mégis a különleges állomások állnak, amelyek egytől egyig izgalmas fejezetei a magyar márkának.

A KATTI ZOÓB új kollekciója felér egy időutazással

Zoób Kati az előző szezonok darabjaiból is készített egy válogatást, ez is mutatja, hogy a márka törekszik a fenntarthatóságra, az egyes gyűjtemények közötti folytonosságra. A Timeless Selection nevet viselő kollekció kreációi időtlenségről tanúskodnak, eleganciájukkal, stílusukkal és kidolgozásukkal a múltból a jövő felé mutatnak, és még évtizedek múlva is divatosnak fognak számítani.

A varázslatos hangulatú show kezdő motívumként jelent meg az akantuszlevél, ezzel felidézte a márka indulását.

– A szalon megnyitásakor a nagymama foteljeit lehoztuk a padlásról, és bevontuk egy akantuszmintás anyaggal, ebből az ihletből született a logó kockája és az akantusz levélminta. – összegezte Zoób Kati.

Az öltözéksorba a bangkoki divathéten is nagy sikert aratott Acanthus Hungaricus kollekció darabjaiból is bekerült néhány. A már ikonikusnak számító, korábban felvarrt motívum most nyomott printként volt jelen. Az utazás ezeken az apró elemeken keresztül is beleszövődik a márkatörténetbe: a KATTI ZOÓB márka elköltözött, Bangkokba látogatott, majd átmeneti helyszínről érkezik új állomására. Mindeközben mozgásban van, új élményekkel gazdagodik.

 

A különleges hangulatú este folyamán az akantuszlevél végig főszereplő maradt – a jellegzetes minta éppolyan karakteres elem a kollekció húszéves dzsekijén, mint az egészen új anyagokon, kendőkön, légies pizsamákon.

Megjelennek a halvány tónusok, elcsíphetjük a homokszínt és más bézses árnyalatokat. Ezek a darabok szafarihangulatot keltenek a zsebekkel kiegészülve. Az élénkebb árnyalatok, úgy mint a kék, zöld, rózsaszín és a sárga a kaland sokszínűségét idézik meg.

A modellek a hagyományoknak megfelelően a Blaha utcából indultak, a show a szőnyegezett utcán zajlott. Mindhárom helyszínen szem előtt tartották a környezettudatosságot, nem terhelték a szervezők a technikai háttér felépítésével. A délutáni fényeknek köszönhetően különböző hangulatokban keltek életre a manökenek által viselt kreációk.

Zoób Kati valóságos mesevilágot alkotott a légies anyagokkal, pazar színekkel, és ebben a miliőben megtalálható az időtálló elegancia, a múlt szép emlékei és a derűs jövő. A kreációk valódi műremekek, amelyek kiállják az idő próbáját, és még évek múltán is frissnek hatnak. A színek, minták játékával tökéletes összhang uralkodott a sokrétű kollekcióban.

 

Kiemelt kép: Szántó Áron. 

Képgaléria képei: Berzsenyi Zsolt, Szántó Áron, Szaniszló Róbert. 

  • Megosztás:
hirdetés