Van, akinek feljavítja külsejét egy kis Photoshop, de olyan is akad, aki annyira természetes jelenség, hogy minden művi változtatás csak ront a megjelenésén.

Nem titok, hogy a modellek és a színésznők fotóit gondosan feljavítják, mielőtt a címlapra kerülnének. Néhány nőnek nem sok változtatásra, retusálásra van szüksége, mégis sok magazin erőlködik azon, hogy a legtökéletesebb porcelánbőrrel, és makulátlanul sima arccal jelenjenek meg a főoldalon. Pedig így gyakran azt érik el, hogy felismerhetetlenné válik az illető képmása, vagy annyira művi hatást kelt, mintha nem is élő személyt, hanem egy próbababát ábrázolna. Ami azt illeti, a legtöbb nő jobban mutat Photoshop nélkül, mi csak néhányat ragadunk ki közülük, akiknél szembetűnő a különbség.

Nagyon bosszantó, amikor a ráncradírozó műveletek hevében, a legnemesebb vonások is eltűnnek, amitől teljesen más karaktert kap az arc. A legújabb divatfotózási trendek már nem szorgalmazzák olyan hevesen, hogy az életkorra utaló barázdákat, pigmentfoltokat és ráncocskákat teljesen eltüntessék, inkább ezekkel együtt kívánják megmutatni a szépséget, mely természetes és üde hatást kelt, ha nemcsak külsőleg mutatkozik meg, hanem belülről fakad. Ezeknek a nőknek nem bír el sok cicomát és túlzásba vitt korrekciót az arca, és ezt jól bizonyítják az alábbi képek.

A 45 éves Heidi Klum sokkal fiatalabbnak néz ki, ha nincs agyonsminkelve, és a túlzásba vitt retusálás sem áll neki jól. Természetes valójában még dögösebb.

Cate Blanchett arcbőrét mindig olyan feszesen simára retusálják, mintha a 49 éves színésznő többszöri arcfelvarráson esett volna át. Gyönyörű a címlapokon is, de Photoshop nélkül sokkal jobban érvényesül természetes szépsége.

A 37 éves Jessica Alba amolyan szomszédlány típus, akinek éppúgy jól áll a farmer és a póló, illetve a festetlen arc, mint a leheletnyi smink és a szexi öltözék. Az erőltetett túlzások nála sem működnek.

A háromgyermekes, 42 éves Reese Witherspoon az életben is olyan jól fest, mint a magazinfotókon, sőt, kis híján összetéveszthető a nagylányával. Neki is jobban áll a természetesség, mint a vastag sminkréteg, és a művi hatást keltő retus.

A 43 éves Kate Winslet arcképét gyakran sikerül eltolni a sok Photoshoppal. A színésznőnek éppúgy jól áll a natúr smink, mint az élénk színű rúzs, ám, ha erőteljesen ki van festve, és esetleg még retusálják is a fotóját, gyakran felismerhetetlen.

A háromgyermekes Liv Tyler Photoshop nélkül is csodásan fest 41 évesen. Néhány magazin nagyot hibázott, amikor porcelánarcot retusáltak az egyébként is szép bőrrel megáldott színésznőnek, hiszen felismerhető vonásai is elvesztek az erőltetett igyekezetben.

  • Megosztás:
hirdetés