Manapság már egyre nagyobb az igény a női test sokféleségének elfogadására, ami elég nagy nyomást helyez a divatházakra. Az eddig alapkövetelménynek számító piszkafa testalkat már nem illik bele az ideális testről alkotott modern világnézetbe, így az e tekintetben szigorú divatházak között egyre többen támogatják a plus size modelleket.

hirdetés

Jill Kortleve inkább átlagos, mint plus size

Újabban a 26 éves holland modell, Jill Kortleve keltett feltűnést, aki a párizsi divathetet záró Chanel show kifutóján tűnt fel. A lányra nem lehetett nem figyelni márcsak azért sem, mert ő zárta a bemutatót, ami önmagában is hatalmas dolog.

De, ami még ennél is nagyobb szám volt, hogy tíz év után ő volt az első plus size-nak nevezett modell, aki a Chanel kifutóján végigsétált. Tíz éve Crystal Renn tette ugyanezt , aki azóta már inkább a sovány kategóriába tartozik.

Jill megbélyegzésével plus size modellként azért lehet vitatkozni, hiszen a testalkata inkább tartozik az átlagos nők csoportjába, mint a duciba. Ezzel kapcsolatban azt nyilatkozta, reméli, hogy hamarosan eltűnnek az ilyesfajta kategóriák, és a testalkat helyett a nő kerül a középpontba. Jill és a Chanel együttműködése a divatház szempontjából is előrelépés, hiszen a kollekciók többféle méretet is kínálnak, ám a kifutón eddig plus size modellt nem alkalmaztak.

A tetovált csajszi karrierje egyébként már a Chanel show előtt sem volt rossz, tavaly debütált egy Alexander McQueen bemutatón, de azóta megfordult már a Fendi, a Michael Kors, és a Valentino kifutóján is. Karrierjét olyan kampányokban kezdte, mint a Nike, de láthattuk már a Zara, az H&M és a Fenty Beauty arcaként is. Ezután pedig úgy hisszük, még többet fogunk hallani róla.

Főkép: Peter White, Kristy Sparow/Getty Images.

  • Megosztás: