Crystal Renn plus size modellként vált híressé, majd azzal, hogy nyíltan beszélt evési zavarairól. Egy időre eltűnt a nyilvánosság elől, de ma már jól érzi magát a bőrében, és ez a legutóbbi fotóin is meglátszik.

hirdetés

Bár nem minden modell anorexiás és bulimiás, Crystal Renn annak idején nem bírta az örökös beskatulyázást, ami féktelen fogyáshoz, majd hízókúrához vezetett nála. Mindez megkeserítette az ételhez való viszonyát, és a folytonos megfelelési vágy, amit a divatszakma váltott ki belőle, súlyos önértékelési problémákhoz vezetett.

Még kamaszévei elején járt, amikor felfedezték, de egy nem túl tapintatos ügynök azt javasolta neki, ha igazán híres modell akar lenni, adja le a súlyfeleslegét. A fiatal modell annyira komolyan vette a kritikát, hogy csakhamar belehajszolta magát az anorexia sötét világába. Erről később könyvet is írt, Hungry címmel, melyben nemcsak a saját küzdelmét taglalta a kilókkal és az önéheztetéssel kapcsolatban, de a modellvilág árnyas oldaláról is lerántotta a leplet.

Szerencsére, ő azok közé tartozik, akik talpra tudtak állni, és önbizalomhiányukat, valamint belső sérelmeiket félretéve, be tudták bizonyítani, hogy nem lehet kilókkal mérni egy embert. Crystal Renn, miután legyőzte az anorexiát, és a belső félelmeit, több mint harminc kilót hízott, és plus size modellként futott be.

Bár kerekded idomokkal, még nagyobb sikerekre tett szert, és szépen alakult a karrierje, a modell egy napon megunta, hogy folyton kategóriákba szorítják, és úgy érezte, a pluszkilók az egészségét is veszélyeztetik, ezért ismét lefogyott. Harcot vívott a bulimiával is, de nem adta magát olyan könnyen, végül teljes életmódváltással sikerült elérnie az álomalakját, ami se nem sovány, se nem dundi.

Crystal Renn most elégedett a ruhaméretével, jól érzi magát a bőrében, és már a modellkedést is más szemmel nézi, láthatóan élvezi a munkáját. Felszabadultsága a fotókon is átüt, és végre nem a súlya, hanem az egyénisége, és a benne rejlő vadóc lány kerül előtérbe. Az Issue Magazine számára igazán különleges divatanyag készült a modellel, aki csillogó, színes, és fodros ruhákban jelenik meg Greg Swales képein.

Crystal Renn retró sminkjét Deanna Melluso készítette, a Marc Jacobs sminktermékeivel. Frufrus frizuráját Jerome Cultrera-nak köszönheti.

 

Kiemelt kép: Pascal Le Segretain/Getty Images.

Képgaléria képei: Greg Swales/Issue Magazine.

  • Megosztás:
hirdetés