Ha rendszeresen űzöd, már egy rapid, 5 perces tornával is sokat tehetsz azért, hogy a vázizomzatod ne tunyuljon el az őszi-téli szezon folyamán, és megőrizd tested feszességét. Az alábbi kalóriaégető edzés nők és férfiak számára egyaránt hatékony gyakorlatokból áll, ha az elhízás megelőzése a cél.

A kardiovaszkuláris edzés, különösen, ha ilyen rövid, elsősorban az állóképesség javítására szolgál, és nem a testzsírszázalék csökkentésére.

Bár, hogy kinek mi a kardiózás, azt általában az egyéni edzettségi szintje határozza meg, hiszen valakit már egy közepes intenzitású testmozgás is kimozdít a komfortzónájából – vagyis, mivel a teljesítőképességének határát súrolja, felpörgeti a pulzusát -, míg másnak, aki sokkal komolyabb edzésprogramokhoz szokott, csak szimpla lötyögésnek tűnik az egész.

5 perces alakmegőrző, kalóriaégető edzés

Az alábbi kalóriaégető edzés így leginkább azok számára ajánlott, akik alapjában véve keveset mozognak, kiestek a formájukból, vagy ülőmunkát végeznek, így semmilyen fizikai terhelésnek nincs kitéve a szervezetük.

Mivel magas intenzitású, HIIT mozgásformáról van szó, melyben intenzív és lassabb periódusok váltják egymást, a kalóriaégetés is megvalósul amellett, hogy növeli a test állóképességét, fokozza aktivitását és vitalitását, vagyis jó beugró lehet egy hosszabb, keményebb, alakformáló edzésprogram kialakításához.

A szakértők szerint úgy ideális, ha a bikinitest a tél folyamán készül, és nem tavasszal kapkod vele az ember lánya. Ráadásul, a nyárra összetornázott feszesség ilyenkor hamar elillan, ha a mozgásigény és –kedv zuhanórepülésben lecsökken a hideg hónapok folyamán. Avagy, a kevesebb szabadban töltött időt valahogy kompenzálni kell, ha nem akarunk eltunyulni.

 

Kezdésnek nagyon jó egy állóképesség javító, vagy fenntartó, rövid, de intenzív, intervallumos edzés, ami meghozza az energiát és a hajlandóságot az alakformáló programokhoz is. Ehhez azonban velős életmódváltás szükséges, melynek alapja az egészséges étrend.

A videóban látható gyakorlatsor inkább a felpattanó kilók visszaszorítására, és nem a túlsúly megszüntetésére alkalmas, de azon túl, hogy szinten tartja az anyagcserét, és javítja a kondíciót, a feszes kontúrokat, és a karcsú alakot is segít megőrizni. Ráadásul, egy ötperces tornát nem csak a hétvégén tud beiktatni az ember.

  • Megosztás:
hirdetés