A napozás és strandolás, illetve a kevés folyadékfogyasztás következtében könnyen kiszáradhat a bőr nyáron, amit belülről gyorsabban helyre tudsz hozni, mint azzal, ha csak krémekkel kenegeted magad.

hirdetés

Egy hűsítő, tápláló turmix aranyat ér a nyári hőségben, különösen, ha még a bőrünkre is hatást gyakorol. Megesik, hogy a nyaralás ideje alatt hanyagabb a megszokott bőrápolási rutin, kimarad egy-egy hidratálási fázis, vagy épp több a cukros üdítő, a vízfogyasztás kárára.

Az efféle mulasztásokat hamar jelzi a bőr, méghozzá úgy, hogy kiszárad, húzódik, viszket, esetleg kevésbé ellenállóbb a napfénnyel szemben. Ilyen esetekben a krémek csak a tüneteket enyhítik, viszont másképp is táplálhatod a bőrödet.

Az alábbi avokádós-uborkás turmix felfrissíti a testet a nagy melegben, és pótolja az izzadással elvesztett tápanyagokat. Az avokádó bőrre gyakorolt hatását nem kell bemutatni: A-, B-, C- és E-vitaminban is bővelkedik, melyek segítik a bőrsejtek regenerálódását és javítják ellenálló képességüket. Az avokádóban található telítetlen zsírsavak és az uborka víztartalma is hozzájárul a szervezet hidratálásához.

Az uborka nagyon kevés kalóriát tartalmaz, viszont olyan tápanyagokban gazdag, mint a magnézium és a kálium, melyek segítenek kiegyensúlyozni a test vízháztartását. Több antioxidáns is található benne, amelyek gyulladáscsökkentő hatással rendelkeznek.

Hűsítő, hidratáló turmix meleg napokra

Ez a turmix nemcsak felfrissít, hanem a belső méregtelenítő folyamatokat is segíti.

Hozzávalók:

  • 1 avokádó
  • ½ kígyóuborka
  • ½ csésze koriander
  • 1 lime frissen facsart leve
  • ½ csésze víz

Vágd ketté az avokádót, szedd ki a magját, majd egy kanál segítségével távolítsd el a húsát. Az uborkát hámozd meg, és szedd ki a magokat. Alaposan mosd meg a koriandert, és tépd le a leveleket a szárakról. Azután turmixold össze az előkészített alapanyagokat.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés