A nyár legkedveltebb gyümölcse a lédús dinnye, ami a meleg napokon igazi felfrissülést ad. Nemcsak finom, de magas víztartalmának köszönhetően segít pótolni az izzadással távozott folyadékmennyiséget is.

Fogyasztható önmagában, salátában, de egy frissítő reggeli vagy délutáni smoothie alapanyagaként is remekül megállja a helyét. A dinnye legelőnyösebb tulajdonsága, hogy intenzíven mossa át a veséket, így vízhajtó hatása révén segíti a szervezetből kiüríteni a felesleges salakanyagokat.

Ezen kívül számottevő az A-, C- és B3-vitamin tartalma, amik hozzájárulnak az egészséges és ragyogó bőrkép eléréséhez. Megtalálható benne a likopin nevű antioxidáns is, ami segít megkötni a káros szabad gyököket, szintén hozzájárulva így a szép bőr eléréséhez.

Nem utolsó sorban pedig a diétázóknak is áldás, hiszen nemcsak édes, de alacsony a szénhidrát-és kalóriatartalma is. Magas víztartalmának köszönhetően pedig hamar teltségérzetet okoz.

Jól passzol hozzá a menta, ami kiváló frissítő, hűsítő, továbbá antibakteriális hatású és az emésztőszerveket is nyugtatja, gyógyítja.

Hozzávalók

  • egy csésze –ízlés szerint több – felkockázott dinnye
  • pár csepp citromlé
  • néhány mentalevél
  • fél pohár kókusz-vagy ízlés szerinti növényi tej

Nincs más dolgod, mint bedobni a turmixba a hozzávalókat, majd ha kész, relax üzemmódba kapcsolni, és élvezni ezt a szuperegészséges frissítő italt!

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés