A 63 éves Frances McDormand rendkívül sokoldalú tehetség, aki idén már a harmadik Oscar-díját is bezsebelhette. Mindig egyedi témájú filmekben vállal szerepet, a különleges ízlése pedig megjelenik az öltözködésében is.

hirdetés

Frances McDormand az évek során számos díjat begyűjtött, ő az egyik legtöbbet díjazott színésznő az Oscar-díj történetében. Sokszor erős, független női karaktereket formál meg a vásznon, és gyakran vállal szerepet alacsony költségvetésű alkotásokban. Ám úgy tűnik, nem csak a tucatfilmeket kerüli, hanem az öltözködés terén sem szeret beállni a sorba.

A 63 éves színésznő különleges színészi játékának köszönhetően várt ismertté, ám a díjak ellenére sokáig nem igazán foglalkozott vele a sajtó. Frances általában kerülte a nyilvánosságot, ritkán szerepelt magazinok címlapján, a vörös szőnyegen úgyszintén mellőzte a feltűnést. A hollywoodi hírességekkel ellentétben sosem vitte túlzásba a cicomát, inkább az egyszerűbb, kényelmesebb darabok mellett tette le a voksát.

Frances McDormand lazán veszi az öltözködési szabályokat

Ám az utóbbi években nehéz volt figyelmen kívül hagyni a színésznő eklektikus, különleges stílusát, mellyel gyakran a figyelem középpontjába került egy-egy gálaest kapcsán. Láthatóan fittyet hány az elvárt öltözködési szabályokra, hiszen gyakran visel farmert, egyszerű felsőrészt vagy papucsot, a puccosabb eseményeken. Általában a frizurájával sem bíbelődik, lenőtt, ősz tincsekkel is gyakran jelenik meg a vörös szőnyegen.

A színésznő legtöbbször kerüli az estélyi ruha és a magassarkú párosítását, inkább egyedi összeállításokra törekszik. Kedveli a színes, mintás kreációkat, és gyakran visel tervezői darabokat, de ha úgy tartja kedve, inkább egy bő, egyszerű szabású lebernyeget választ, amiben kényelmesen mozoghat. Nem veszi túl komolyan a divatot, a saját hangulata és igényei szerint öltözködik, ezért tőle az sem szokatlan, ha papuccsal kombinálja a különleges alkalmi ruhákat. Az aktuális trendek hidegen hagyják, főként azokat a darabokat keresi, amelyekben jól érzi magát, és passzolnak a személyiségéhez.

 

Bár a színésznő imádja az egyszerű darabokat, amelyek nem a flancolásról szólnak, mégis láthattuk már hatalmas estélyi ruhában. A Met-gála vörös szőnyegén pár évvel ezelőtt egy elképesztő kreációban tűnt fel, amivel mindenkit elkápráztatott. Frances McDormand láthatóan nem foglalkozik a divat íratlan szabályaival, elveti a berögzült öltözködési normákat, és az sem érdekeli, ha éppen kilóg a sorból vagy feltűnést kelt.

A frizurájára sem fordít sok energiát, sokszor lépett a vörös szőnyegre művészien rendezetlen hajviselettel, ami szinte már hozzátartozik a megjelenéséhez. Az ősz tincsit sem takargatja, látszik, hogy helyén kezeli az öregedést. Sminket szinte sosem visel, legtöbbször festék nélkül készülnek róla a felvételek. A 63 éves színésznő igazán üdítő jelenségnek számít Hollywoodban, hiszen nem törekszik görcsösen a tökéletességre.

 

Kiemelt kép: Vittorio Zunino Celotto / Getty Images. 

Képgaléria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés