A 100%-os, tiszta növényi olajok sokkal hatékonyabban táplálják a bőrt, mint a különféle hidratáló krémek. Egyvalamit azonban sokan elrontanak velük kapcsolatban.

Télen a vizes bázisú krémeket jobb elfelejteni, mert hiába fokozzák a bőr nedvességtartalmát, valójában nem növelik ellenálló-képességét a hideggel, a széllel és a légszennyezettséggel szemben. Ilyenkor sokkal több tápanyagra van szüksége a bőrnek, de a felszívódás szempontjából az sem mindegy, hogy a megfelelő vitaminokat és zsíranyagokat hogyan juttatjuk be a felhám alatti rétegekbe.

A növényi olajok hatékonyan hidratálják a bőrt, mert pótolják az elveszített zsírsejtjeit, lassan szívódnak fel, valamint a mélyebb rétegekbe is bejutnak, ezáltal erősebb védelmet nyújtanak a téli hideg, illetve a fűtött helyiségek száraz levegője ellen. A növényi olajok rengeteg vitamint és antioxidáns anyagot tartalmaznak, melyek a zsír felszívódásával sokkal mélyebbre jutnak, mint a mesterségesen felvitaminozott krémek. Ezért hatásuk nem merül ki annyiban, hogy pótolják a bőr nedvességtartalmát: regenerálják a sejteket, számos bőrproblémát orvosolnak, javítják a hámréteg állapotát, rugalmasabbá, fiatalosabbá, üdébbé varázsolják a bőrképet.

Erre figyelj, ha növényi olajat használsz!

A növényi olajok csak akkor fejtik ki sejtmegújító hatásukat, ha helyesen használod őket. A testolajokat mindig zuhanyozás után, a még nedves bőrre felvinni, mert a hőtől kitágult pórusokon keresztül sokkal mélyebbre jutnak, és gyorsabban felszívódnak. Körkörös masszírozással segítsd a hatóanyagok mélyre jutását. Használat előtt akár egy kiadós bőrradírozás is szükséges lehet.

Arcolajok esetében is fontos a bőr megtisztítása és felpuhítása, mielőtt az értékes anyagot felvinnéd. Arcmosás után tegyél egy meleg vízzel átitatott, félig kicsavart törölközőt a bőrödre, hagyd rajta egy percig, majd utána jöhet az olajozás. A masszírozás itt is nagyon fontos szerepet tölt be.

Az illóolajok illatanyagokban gazdag, koncentrált anyagok, melyek tömény állapotukban irritálhatják a bőrt. Ezért csak hígítva, úgynevezett vivő- vagy bázisolajokkal keverve ajánlott használni őket. Az olíva-, az édesmandula-, az avokádó- és a jojobaolaj értékes tápanyagaival remekül támogatja az illóolajok szépítő, regeneráló és gyógyító hatását. Az alapolajok általában omega-3 zsírsavakban és E-vitaminban bővelkednek.

Érdemes utánajárni az olajoknak, mert mindegyik más-más hatással bír. Akadnak például olyanok, melyek serkentik a kötőszövetek vérkeringését, illetve elősegítik a bőrben lezajló méregtelenítő folyamatokat, ezáltal feszesebbé teszik a bőrszövetet. Ilyen például az Adrienne Feller Aromazen Ignisia testolaja, mely tiszta sárgabarack-, repce- és vajfaolajat, E-vitamint, valamint jázmin, rózsa, vérnarancs, ceyloni fahéj és szegfűszeg illóolajat tartalmaz.

Hazánkban egyedülálló, és 100%-ig természetes!

Legjobb tudomásunk szerint hazánkban egyedülállóak az Adrienne Feller márka termékei, melyek prémium minőségű, kizárólag 100%-os tisztaságú és a legmagasabb hatóanyag-tartalmú alapanyagokból készülnek.
Az Adrienne Feller-termékek egyedülállóak az illóolajok és az azokból kiinduló szépségápolási koncepció miatt is, hiszen elgondolásuk nemcsak bőrtípusokon, de érzéseken, lelkiállapotokon alapul.

Ismerd meg a 100%-ban természetes Adrienne Feller luxuskozmetikumokat és a Panarom aromaterápiás illóolajokat!

  • Megosztás:
hirdetés