Bár nem mindenki készít magáról edzés előtti-utáni, esetleg fürdőruhás vagy fehérneműs képeket, ezek a tanácsok az általánosabb családi-baráti képekhez is hasznosak lehetnek. A fiatal blogger megmutatja, mennyit számít a testtartás, és az előnytelen pózokra is felhívja a figyelmet.

hirdetés

A közösségi média korában már mindenki számára ismeretes, hogy vannak különféle szépítő alkalmazások, melyekkel varázsütésre feljavíthatjuk az elrontott fotóinkat, sőt, az előnytelen fényviszonyokból és pózokból éppúgy kihozhatunk valamit, amivel elégedettek lehetünk.

Ám nem mindenki híve az agyonszerkesztett fotóknak, ráadásul a művi szépítgetés mindig magában hordozza a látványos bakik veszélyét, amennyiben nem profi képszerkesztő az ember, ez a feladat még az egyszerűbb applikációkkal is rizikós, ingoványos talaj a szimpla felhasználó számára. Sokan ráadásul nem is a tökéletességet hajszolják, egyszerűen csak szeretnék, ha előnyös fotó készülne róluk.

Figyelembe véve, hogy a mobiltelefonok kamerája sok esetben torzít egy picit, nem mindegy, milyen szögben állunk elé, sőt, a testtartás éppúgy sokat nyom a latba. Nem kell precíz méricskélésre gondolni, egyszerűen csak el kell fordítani kissé a felső- vagy alsótestet. Tény, hogy még egy vékony testalkatú személynek sem túl előnyös, ha telibe fotózzák. Ettől még nem feltétlenül lesz természetellenesen beállított a kép, ahogy a fotóalanynak sem muszáj merevnek tűnnie.

 

A csinos blogger megmutatja, mik azok a tippek, amelyekkel garantáltan előnyös lesz a fotó

Ahhoz, hogy egy előnyös, szemrevaló fotó készüljön, nem kell feltétlenül átlépni a valóság határait, bőven elegendő pár apróságra odafigyelni. Az egyértelmű, hogy senki nem szeretne magáról előnytelen, ciki képeket feltölteni. A látványos, csinos eredményhez bőven elegendő a testtartásra odafigyelni.

Ha rendszeresen jelentős átalakításon esnek át a fotók, egy idő után már a valóság is torzulni kezd, hiszen a tükörből nem a feltöltött képeken látható személy köszön vissza. Önmagunk elfogadását elképesztően gátolja ez a folyamat, ami jelentős befolyással van a hangulatra, a teljesítményre, de az élet számos területén kifejtheti még negatív hatását. Ám, ha valaki tudatosabban mozog a kamera előtt, avagy tisztában van a számára előnyös pózokkal és fényviszonyokkal, gyakran nem is szükséges belenyúlni a képbe.

Vannak, akik ösztönösen tudják, mit kell tenniük, ha a kamera lencséjével néznek szembe, míg mások rögtön lefagynak és előre tudják, hogy bármit tesznek, sután fognak kinézni a képeken, míg az életben sokkal jobban festenek. Ez azonban kiküszöbölhető, ha az ember elles pár praktikát, és tudatosan alkalmazza.

Clara Guillem számtalan fotót készített már magáról, amelyeken látszik, elképesztő a különbség a pózok között. Minden képhez hozzáfűz egy kis testpozitív szösszenetet, amellyel minden nőt arra ösztönöz, itt az ideje elfogadni önmagát, és kizárni a társadalmi elvárásokat.

Sokszor egyszerűen csak felhúzza a vállát és kissé oldalra billenti a csípőjét. Ettől hosszabbnak hat a felsőteste, miközben a lábak vékonyabbnak, kisportoltabbnak tűnnek. Látványos, hogy mennyit jelent a megfelelő testtartás.

A lábakat nem egymás mellé kell helyezni, hiszen így sokkal vastagabbnak tűnnek a combok. Kissé fedjék egymást, ettől hosszabbnak és formásabbnak mutatkoznak. A valóság éppen ez, az előnyös verzió. Mindössze arról van szó, hogy egy rossz beállítás még egy csinos nő alakját is képes torzítani.

Redők még annak is vannak a hasán, aki kifejezetten vékony és kisportolt. Maga a bőr is képes hurkákat alkotni akkor, ha az ember úgy ül, hogy nem húzza ki magát. Elképesztő a különbség, és csak egyetlen mozdulatba kerül.

Ha szemben áll a kamerával, rendszerint előredönti a felsőtestét, miközben az alsó részeket hátrafelé tolja. Ettől megfeszül a has, nyúlánkabbnak tűnik, ez okozza, hogy optikailag vékonyabbnak, feszesebbnek hat az alak.

A karok megemelése csakugyan hozzájárul a sziluett nyújtásához. Szemmel láthatóan hosszabbnak láttatja a felsőtestet, ettől karcsúbbnak mutatkozik a derék, kisebbnek a pocak.

Összességében tehát semmi szükség a túlzott retusra, a valóságtól elrugaszkodott, tökéletesnek gondolt eredményre. Bőven elegendő kicsit több figyelmet szentelni a testtartásnak, illetve annak, hogy milyen szögből készül az adott kép.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés