A Blondie a hetvenes évek közepén vált igazán ismertté úttörő zenéivel, de még manapság is sokan nosztalgiáznak a rockegyüttes szerzeményeire. A banda énekesnője, Debbie Harry idén lett 76 éves, ám a kor az ő esetében tényleg csak egy szám, hiszen tökéletesen megőrizte energikusságát és vadóc stílusát.

hirdetés

A Blondie az egyik legnépszerűbb formáció volt a hetvenes évek derekán. Olyan örökzöld dalokat szereztek, mint a One way or another, amelyet már sokan feldolgoztak. Rétegzenekarként kezdték, ám dallamossá formált punkos, rockos hangzású zenéik csakhamar minden buliban elhangzottak.

Debbie Harry a szó legszorosabb értelmében a banda frontembere és fő ütőere volt, a közönség tulajdonképpen a szőke énekesnővel azonosította a Blondie-t. Népszerűsége olyannyira az egekbe szökött, hogy a többi tag háttérstatisztának érezte magát, végül a feszültségek miatt a zenekar feloszlott. Ám a felkapottságuk szemernyit sem csökkent, így 1997-ben újra összeálltak, később új lemezt jelentettek meg.

A Blondie sikere nagyban köszönhető Debbie Harry-nek, aki nem csak hangjával, hanem extravagáns stílusával, lázadó egyéniségével, és színpadi jelenlétével is elbűvölte a hétköznapok sivárságából kitörni vágyó embereket. A 76 éves énekesnő ma is jól tudja, hogyan kell uralni a színpadot, de ez nem egy megjátszott póz nála, hanem afféle zsigeri szenvedély, amivel csak kevés előadó rendelkezik. Sikerének egyik kulcsa mindig is az őszintesége volt, ami már a puszta jelenlétéből is kiérezhető.

Debbie Harry 76 évesen is elképesztően vagány

A 76 éves énekesnő az évek során megtartotta jellegzetes öltözködési stílusát, és végig önazonos maradt. Láthatóan sosem foglalkoztatták a társadalmi elvárások vagy az aktuális trendek. A megjelenése abszolút az egyéniségét, a belső énjét tükrözi, nem afféle megkreált imázs, ami sok sztárt jellemez. Ő az a fajta ember, aki lélekben, fejben sohasem öregszik, és pusztán a konvenciók kedvéért, nem hajlandó beállni a sorba. Ez a belső szabadsága volt az, ami mindig is lenyűgözte közönségét, és a mai napig inspirálja környezetét.

Egy valódi rocksztár, aki még hetven felett is bátran felveszi a mintás latexnadrágot, vagy a vastag talpú cipőt. Eklektikus szettjeivel mindig felhívja magára a figyelmet a vörös szőnyeges eseményeken, és az ő esetében a meglepetés varázsa már előre borítékolható, hiszen sosem lehet tudni, hogy éppen miben jelenik meg. Debbie Harry imádja a kissé bohókás, punkos szetteket, ezért gyakorta jelennek meg nála a szegecsek és a feltűnő árnyalatok, feketével kombinálva.

 

A frizuráját sem tudnánk beskatulyázni, évek óta szőkén viseli a tincseit, ám láthattuk már feltűnő parókában. Az ősz szálak sem okoznak neki problémát, előfordult, hogy lenőtt frizurával állt kamera elé.

A minták, színek vidám kavalkádjában a gót divatelemek is megjelennek, és a kiegészítőkkel sem szokott fukarkodni. A kesztyűktől, napszemüvegektől, egyéb apróságoktól csak még izgalmasabb a rocksztár öltözködése.

A 76 éves Debbie Harry elképesztő formában van, ha nem tudnánk a korát, akkor nehéz lenne megtippelnünk, hány éves. Ehhez az apróbb szépészeti beavatkozások egyaránt hozzájárulnak, ám az énekesnő nem esett túlzásba, így a vonalait nem torzította el a túlzott plasztika. Bár a ráncait feltöltötték, arcának karakterét és jellegzetes vonásait nem veszítette el.

Debbie Harry öltözködése cseppet sem vált letisztulttá vagy unalmassá az évek múlásával, ugyanolyan vagány a stílusa, mint a hetvenes években. Végig önazonos maradt, és nem engedi, hogy a kora vagy az aktuális trendek befolyásolják a megjelenését. Ettől válik igazán szerethetővé!

 

Kiemelt kép: Mike Marsland / Getty Images. 

Képgaléria képei: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés