Cyndi Lauper sohasem volt tipikus énekesnő, sokszínű hangjával, egyéniségével és hajával, valahogy túlnőtt a karakterskatulyákon. Majdnem hetvenévesen még mindig ugyanazt az extravagáns, vagány stílusú figurát hozza, mint aki a pályája kezdetén volt. Nem sokat változott, az biztos!

hirdetés

Cyndi Lauper a nyolcvanas évek elején vált rekordsebességgel népszerűvé, amikor kiadta legendás lemezét, amely ma is csúcstartónak számít a sikereivel. A She’s So Unusual négy dallal vezette a toplistákat, köztük a felejthetetlen Girls Just Wanna Have Fun, és a Time After Time című slágerekkel, melyek örökzöldek a popiparban.

Cyndi Lauper 1984-ben egy rockfesztiválon. Kép: David Redfern/Redferns/Getty Images.

Az utóbbi például, szinte egybeforrt a nyolcvanas-kilencvenes évek szalagavatóival, akkoriban képtelenség volt úgy felnőnie egy gyereknek, hogy ne táncolt volna Cyndi Lauper nagysikerű zenéire. Az a korszak azóta sem zárult le teljesen, hiszen a kétszeres Grammy-, illetve Emmy- és Tony-díjas énekesnőnek nemcsak a kinézetét, hanem a népszerűségét is sikerült konzerválnia.

Sárga haj és bőrszerkó: Cyndi Lauper vagánysága nem kopott meg

Bár főként new wave és popzenei vonalon mozgott az énekesnő, öltözködési stílusával erősen a punk felé hajlott, de bohém megjelenése szinte mindent elbírt. Eklektikus szettjeivel felvonultatta a nyolcvanas évek csaknem teljes szivárványszínű kavalkádját. Az eredeti hajszínére talán már ő maga sem emlékszik, hiszen mindig vad színekre festett hajkoronával pompázott a közönség előtt, így az is csodának számít, hogy egyáltalán van még haja.

Cyndi Lauper 2019-ben, 66 évesen. Képek: Frazer Harrison, Jon Kopaloff/FilmMagic, Emma McIntyre/Getty Images.

Ám nemhogy van neki, hanem mindig más a frizurája, nemrég például sárga kakaduhajjal jelent meg egy zenei rendezvényen. Bár életkora alapján akár már nagymama is lehetne, a bohém lelkületű Cyndi Lauper most sem fordít hátat átütő egyéniségének, ezért sikkes kiskosztüm helyett mélyen dekoltált bőrruhában és kimonószabású pongyolában mutatkozik, megkoronázva mindezt egy égnek álló frizurával.

Ha nem tudnánk, hogy annyi amennyi, valós életkorát nem igazán lennénk képesek megsaccolni, hiszen a nyolcvanas évek sztárja még mindig remekül fest. Nem titok, hogy fiatalos külsejét részben szépészeti beavatkozásoknak köszönheti, de úgy tűnik, jól sáfárkodott a botox adta lehetőségekkel, ugyanis nem torzult el az arca, és a mimikája sem fagyott meg.

Amikor kisfiát hordta a szíve alatt, akkor sem vett vissza bohókás, punkos stílusából. De miért is tette volna? Cyndi Lauper 1997-ben, várandósan. Kép: Paul Natkin/Getty Images.

Az énekesnő távol áll a viaszbaba kinézettől, és az alakja is simán elbír egy testhezálló bőrruhát. Szerintünk csodásan fest, és le a kalappal előtte, hogy az évek múltával is ennyire önazonos és hiteles tudott maradni, akit nem a divat, nem is a kora határoz meg, egyszerűen csak, ő Cyndi Lauper.

Kiemelt kép: Jon Kopaloff/FilmMagic/Getty Images.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés