Britt Kanja egy igazi jelenség, akinek megjelenése, és életstílusa is rácáfol mindarra, amit általánosságban az öregedésről gondolunk. Az energikus, elegáns díva öltözködése egyedülálló.

Britt Kanja neve nekünk ugyan nem sokat mond, de hazájában, Németországban, a művészeti, kulturális, és éjszakai élet egyik meghatározó alakja, párjával, a 74 éves Günther Krabbenhöfttel együtt, akit alkalmi modellként és stílusikonként ismernek Berlinben.

Britt Kanja Berlin Audrey Hepburnje

Mindketten egy népszerű kiállítás szereplői Frankfurtban, ami Grey Is The New Pink – Moments of Ageing címen fut a Weltkulturen Múzeumban.

A szeptember 1-jéig megtekinthető kiállítás azt a kérdéskört boncolgatja, hogy a társadalmi eltérések, a különféle kultúrák és a divat szemszögében, ugyan ki tekinthető öregnek?

Bár 68 éves, a görkorcsolyázó, robogón száguldozó, királynői eleganciával öltözködő Britt Kanja nem olyan típus, akire könnyen rásüti az ember, hogy öreg.

A Berlin Audrey Hepburnjeként, és az éjszakai partik grande dame-jaként emlegetett hölgy az életet, és a divatot is nagykanállal falja. Nem a trendeket követi, hanem saját ruháinak meg- és újratervezésével, egy igazán egyéni, feltűnően elegáns és ízléses stílust alakított ki.

Fiatalon profi táncosként járta a világot, hat évig pedig Amerikában élt, ahol csak úgy kedvtelésből, saját egészségének érdekében beleásta magát a táplálkozástudományba. Valószínűleg karcsú, törékeny alakját is a táncos múltjának, és az étrendjének köszönheti.

A nyolcvanas évek végén visszaköltözött Berlinbe, és egy híres klub társalapítójaként a fejébe vette, hogy átformálja és fellendíti a város éjszakai életét.

A partikiránynő egyébként divatbemutatók koreográfiájával, és divatkatalógusok készítésével is foglalkozott, mégis főként Instagram-sztárként tartják számon.

A stíluson és az elegancián kívül, a kihívásokat szereti a legjobban, melyek hajtják előre, és táplálják életerejét.

Kiemelt kép: Matthias Nareyek/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés