Ezek a nők túl az ötvenen sem mondtak le az öltözködésben rejlő játékosságról. Stílusos megjelenésük arról árulkodik, hogy a fiatalos külsőt leginkább a fiatalos életszemlélet szüli.

hirdetés

A fiatalos külső nem csupán a genetikán múlik, többnyire fejben dől el. Ráncok és ősz hajszálak ide vagy oda, a lényeg az, hogy életkortól függetlenül megéljük a nőiességünket. Bár nem a ruha teszi az embert, némiképp formálja az összképet, amit magunkból a külvilág felé mutatunk.

Az öltözék sokat elárul a viselőjéről, többek közt arra is rámutat, hogy az illető mennyire érzi nőnek magát a saját bőrében. Nem a talpig elegáns külcsín és a magas sarkú cipő a nőiesség mércéje, de a jó ízléssel párosuló, őszinte stílus sokat nyom a latban. Lehet valaki tornacipőben is sikkes, és ugyanúgy tűsarkúban slampos, hiszen sok múlik azon, hogy az illető milyen érzékkel válogatja össze az általa viselt ruhadarabokat.

Az alábbi nők megjelenése inspiráló erővel bír, hiszen nemcsak a divatra, hanem egyéniségük belső hangjaira is érzékenyek, és nagy adag bátorsággal hánynak fittyet az életkorukra. Pont emiatt izgalmas a stílusuk, mert tele van életszeretettel.

Renata Jazdzyk, a Ven’s Wife Style blog szerzője szerint a divat szeretete nem életkorfüggő, hiszen épp az a szép benne, hogy bárkit inspirálhat és elbűvölhet. Blogját azért indította el, hogy megmutassa, hogy az ötvenen túli életszakasz sem olyan unalmas, mint amilyennek sokan gondolják, és egy érett nő ugyanúgy lehet érdekes vagy izgalmas.

A stílusos divatszerkesztő, Tracey Lea Sayer is a sótlanság ellenpéldája. Ő ugyan jobban kedveli a kényelmes, laza, bohókás megjelenést a talpig eleganciánál, a slampos jelző nem igazán süthető rá. Imádja az overallokat, de a változatosság sem áll tőle távol.

Mette Sorrig a feminin és maszkulin stílusjegyeket ötvözi színes és karakteres öltözékeiben. Bár ősz haja és az arca a koráról árulkodik, a megjelenése cseppet sem fásult vagy öreges. Bebizonyítja a nők számára, hogy az életkor csak egy szám, és minden életszakaszban van lehetőségünk az önkifejezésre, ahogy arra is, hogy jobban megismerjük önmagunkat, és ezáltal fejlődjön az önbizalmunk.

Az 56 éves francia újságíró, Sophie Fontanel imád szelfizni, és általában a napi szettjeit örökíti meg a telefonjával. A nőies és vagány cuccokat egyaránt kedveli, és nagyon jól bánik a színekkel.

Az Accidental Ikon blog szerzője, Lyn Slater a hatvanon túl is szupermenő. Első blikkre csak kevesen gondolnák róla, hogy egyetemi tanárként dolgozik. Egy véletlen folytán vált stílusikonná, amikor egyszer New York utcáin fotósok vették körül, mert azt hitték, hogy egy híresség a divat világából. Épp akkor zajlott a divathét, ezért az esemény környékén fotósok cirkáltak, akik egyből kiszúrták a jól öltözött, divatos nőt.

  • Megosztás: