A gyors technológiai fejlődésnek köszönhetően ma már azon sem kell meglepődnünk, ha intelligens sportruhák kerülnek a boltokba.

Bár nem minden innováció jut el odáig, hogy alkalmazható legyen a mindennapokban, az okos jóganadrág, úgy tűnik, átment a használhatósági teszteken, hiszen már kapható. Az ausztrál székhelyű Wearable X okos ruhákat fejlesztő, technológiai divatcég legújabb koncepciója az intelligens jóganadrág, mely gondoskodik arról, hogy viselője helyesen tartsa ki a pózokat, avagy úgy működik, mint egy jógaedző.

Ha épp mozogsz, vagy próbálsz felvenni egy tartást, és nem sikerül úgy végrehajtanod a feladatot, ahogy az elő van írva, a nadrág érzékeli a helytelen mozdulatot, és ezt finom rezgésekkel adja a tudtodra. A csípőnél, a térdnél, valamint a bokánál van elhelyezve egy szenzoros érzékelő egység, mely reagál minden moccanásodra, attól függően, hogy megfelelően pozicionáltad-e a tested, vagy sem. Ez az érzékelő a pantalló külső felületére applikálható, és mosáskor természetesen eltávolítható.

A Nadi X elnevezésű fitness ruhadarabhoz tartozik egy Androidra letölthető applikáció is, mely szinkronba hozható a pantallóval, így az okos sportruha nemcsak jelez, ha valamit rosszul csinálsz, hanem az alkalmazás segítségével megmutatja, hogyan tudnád tökéletesíteni az adott mozdulatsort vagy testtartást, illetve új pózokat ajánl, a fejlődésre ösztönözve. Az iOS verzióra még picit várni kell, de állítólag már fejlesztés alatt áll.

Az okos jóganadrág hamarosan, már idén augusztusban megrendelhető lesz az interneten. Jelenleg négyféle stílusban, illetve négy méretben kapható: XS-től L-ig. Ahogy azt sejteni lehet, az ára kissé borsos, 299 dollárba kerül.

  • Megosztás:
hirdetés