A Nike Air Jordan márkájának még nem volt kifejezetten nőket megcélzó, sikkes kosaras cipője, a Vogue főszerkesztője pedig még sosem tervezett lábbelit. Kíváncsi vagy, mi sült ki ebből? Mutatjuk a fejleményeket.

A Vogue főszerkesztője, Anna Wintour az egyik legbefolyásosabb nő a divatszakmában, és hatalma nemcsak a magazin szerkesztőségére korlátozódik. Az ő jóváhagyása sok mindenkinek fontos, aki meg akarja vetni a lábát a divatszakmában, hiszen az, amire rábólint, akár a holnap sikertörténete lehet.

Bár a magas szintű stílus- és divatérzéke is megvan hozzá, Anna Wintour eddig még nem igazán kacérkodott a tervezéssel, most azonban az Air Jordan három női cipőmodelljének megálmodási folyamatában vett részt a Vogue képviseletében.

Igaz, inkább a jóváhagyásáról lehet itt beszélni, semmint valódi tervezői munkáról, de azért ez a fajta együttműködés is kivételesnek tekinthető, ha a divat nagyasszonyáról van szó. A háromszériás, fehér, vörös és fekete színben kapható kosaras lábbeliket Anna Wintour aláírása és a legendás AWOK felirat fémjelzi, valamint mindegyiket Edited by Vogue fityegővel látták el.

 

Az AWOK rövidítést a Vogue szerkesztőségében már mindenki jól ismeri, hiszen a főszerkesztő asszony így jelzi kollégáinak, ha valamire rábólint. Tulajdonképpen annyit tesz: Anna Wintour Okay, vagyis részéről mehet a dolog. Ha ez a végső jóváhagyás nem szerepel valamin, akkor mindenki tudja, hogy jobbat kell letenni az asztalra.

A szigorú, távolságtartó főszerkesztő imázs mögé csak kevesen láthatnak be, így eddig azt sem tudhattuk, hogy Anna Wintournak van humorérzéke. Márpedig részéről egy igazán jó poénnak számít a sneaker cipőkre applikált AWOK felirat, éppúgy, mint az Air Jordan cipőihez készült reklámfilm, melyben ő szerepel.

Így talán még sosem képzeltük el a divat nagyasszonyát, ahogy az irodájában serénykedve kedvtelésből egy kosárpalánkra dobálgat, méghozzá hibapont nélkül. Az viszont senkit nem lep meg, hogy az általa jóváhagyott sportcipők az utcán is sikkes darabnak számítanak.

  • Megosztás:
hirdetés