Inès de La Fressange, a francia modell stílusa, kisugárzása örök érvényű. Nemrég visszatért a kifutóra,  természetes szépsége és kifinomult ízlése szinte semmit sem változott az évek során.

hirdetés

A francia modell stílusa kortalanul sikkes

Inès de La Fressange neve jóformán egybeforrt a Chanel divatházzal, a francia modell valahogy mégis eltűnt a reflektorfényből. A nyolcvanas, illetve kilencvenes években elképesztően népszerű volt, s bár sokan azóta is gyakran szerepelnek divatmagazinok címlapján és a kifutón, a francia modell egy kicsit háttérbe vonult. Idén nyáron azonban újra feltűnt az emelvényen, sikkes vonulását pedig hatalmas rajongás övezte.

A modell már egészen fiatalon, 17 éves korában szorosabbra fűzte kapcsolatát a divattal, ám mivel nemesi családból származott, a kifinomult stílus és sikk már gyermekként is a részét képezte a mindennapjainak. Csodás alkatával, mesébe illő szépségével hamar magára vonzotta a reflektorfényt, a neves márkák kaptak az alkalmon, hogy vele dolgozhassanak.

Jóformán semmit nem változott az évek múlásával, most 66 éves, és természetes szépsége múlhatatlan. Fantasztikus alakját szintén megőrizte, a kifutón éppen olyan magabiztossággal és utánozhatatlanul nőies kisugárzással vonult végig, mint karrierje csúcsán.

 

A francia modellnek a vérében van a párizsi sikk, minden szettjét a kifinomult elegancia jellemzi. Egyáltalán nem gondolja túl a hétköznapi megjelenését, rendszerint egyszerű kulcsdarabokat kombinál, a kiegészítőkkel és apró részletekkel dobja fel az összképet.

Bátran visel színeket és mintákat, ám mindig figyel arra, hogy az erőteljes tónusokat egy kis fehérrel vagy éppen feketével tegye finomabbá. Szettjeit tökéletes összhang jellemzi, a táskákat, cipőket mind stílusukban, mind pedig árnyalatukban az összeállításokhoz igazítja.

Olyan kortalan klasszikus darabokat visel, amelyek soha nem mennek ki a divatból, mégis trendi és sikkes megjelenést kölcsönöznek. Imádja az egyszerű, slankító hatású fekete holmikat, de a fehér nadrágok, a laza ingek és a blézerek éppúgy felbukkannak a ruhatárában. Gyakran kombinálja a különböző stílusokat, ahogy azt a francia sikk esetén már megszokhattuk. Az elegáns nadrágok és ruhák mellett szuperül mutat az edzőcipő, a lezser elegancia nem vész kárba, ha finom kiegészítőkkel társul a hétköznapi összeállítás.

Inès de La Fressange stílusa örök érvényű, fantasztikus ízléséből bőven lehet ihletet meríteni. Bízunk benne, hogy az elkövetkezendő időszakban nagyobb lendülettel tér vissza a divatvilág pezsgő körforgásába, s gyakrabban láthatjuk a kifutón is.

Kiemelt kép: Marc Piasecki/WireImage/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés