A villanófényes szőrtelenítés már nem csak kozmetikai szalonokban elérhető. Az otthoni használatra szánt készülékek legújabb típusa a mesterséges intelligenciát is alkalmazza, így tapasztalatlan kezdőként éppúgy egyszerű boldogulni vele.

hirdetés

Mi, nők életünk jelentős részében küzdünk a nemkívánatos szőrszálak ellen. A fő cél tartós simaság elérése egyszerűen, gyorsan és ha lehet, fájdalommentesen. Végleges szőrtelenítés még nem létezik, az IPL, vagyis villanófényes szőrtelenítő készülékek viszont azt ígérik, használatukkal akár egy évig is meggátolhatjuk a szőrszálak növekedését, vagy utána jóval gyengébb, piheszerű szőrszálak nőnek vissza.

A Braun egy egyedülálló újdonságot dobott piacra, amit én is kipróbálhattam: a Skin-i Expert a világ első, AI-technológiával ellátott IPL-készüléke.

A kíméletes és fájdalommentes szőrtelenítés könnyen elvégezhető otthon, és a mesterséges intelligenciának köszönhetően egy okostelefonos applikáció – elérhető iOS- és Android-rendszerekre is – segítségével irányít bennünket: a szőr és a bőr színéből, ezen kettő kontrasztjából, a szőr sűrűségéből, azok testtájankénti változásából kiindulva a készülék folyamatosan elemzi a bőrt, és a beépített AI-technológiának köszönhetően automatikusan a különböző bőrterületek változó tónusaihoz igazítja a villanások intenzitását. A bőrellenőrző funkció rendeltetésszerű használata mellett nem fordulhat elő a bőr károsodása. Az okostelefonhoz kapcsolt személyes haladáskövető és időzítő alkalmazás segít a személyre szabott ütemezésben, jelzi azt is, még hány alkalomra lehet szükségünk.

A villanófényes szőrtelenítés most még egyszerűbb: leteszteltük, mit tud az okoskészülék

Mit ígér a Braun Skin-i Expert IPL?

A lehető legkényelmesebb szőrtelenítést minden testtájon, otthon, személyre szabottan, biztonságosan. A készülék összesen 400 ezer villanásra képes, ami azt jelenti, hogy egyszeri beruházással akár 22 éven át is biztosíthatja a teljes test kezelését. A Braun javaslata, hogy az IPL-kezelést a Skin-i Expert készülék és applikáció segítségével eleinte hetente érdemes megismételni, majd az első három-négy hét elteltével, amikor már valós eredményeket tapasztalhatunk, a kezelések száma csökkenthető kétheti, majd akár havi és még ennél is ritkább rendszerességre. A haladás mindenkinél egyéni, bőr- és szőrtípusfüggő.

Azt, hogy egy készülék 22 évig kitart majd, elsőre kissé szkeptikusan fogadtam, aztán számolgattam, és rádöbbentem, hogy az epilálásra használt Braun készülékem is már elmúlt húszéves. Villanófényes kezelésen még sosem voltam, de a tapasztalatlanságom nem jelentett akadályt a készülék használata során, hiszen roppant egyszerűen lehet boldogulni vele.

Az első kezelés

A javaslatoknak megfelelően a villanófényes kezelés előtt 24 órával leborotváltam a kezelni kívánt felületeket, azokon egy napon át nem használtam kozmetikai termékeket, a készüléket pedig párosítottam az okostelefonommal. Végeztem villanófényes bőrtesztet, ami után nem jelentkezett irritáció.

A szőrtelenítési műveletet segítő applikáció. Kép: Retikül.

 

A kezelés megkezdése előtt minden testtájon beállítottam, hogy az adott területen milyen szőrsűrűség, illetve szőrszín jellemző rám, majd a villanások fényerejét is:

  • leggyorsabb eredmények – a bőrtónusának megfelelő legnagyobb fényerő használata,
  • kiegyensúlyozott – a gyors eredményekért, miközben nagyobb kényelmet nyújt a bőr számára,
  • kényelem a bőrnek – maximálisan gyengéd a bőrhöz, viszont lassabban érhető el az eredmény.

Az alkarok és a felső, illetve alsó lábszárak, valamint a hónaljak esetében az elsőt, tehát a legerősebb villanást választottam, mert ezeken a területeken hosszú évek óta használom az epilátort és/vagy a borotvát, míg a bikinivonal esetében a közepeset, mert ez egy érzékenyebb terület vékonyabb bőrrel, így itt eddig gyantáztattam vagy magam borotváltam a szőrt.

Kép: Retikül.

 

Az alkarokkal és a lábbal gyorsan és könnyedén haladtam a villanó gombot folyamatosan lenyomva tartva a sikló móddal, míg a hónalj és a bikinivonal esetében a készülékfejet az adott részre helyezve nyomtam meg a villanást előidéző gombot. Az applikáció mindegyik esetben jelezte, a három készülékfej közül melyiket javasolja a terület kezelésére. A hónalj esetében a fényerő kissé égetett, ezért úgy döntöttem, a második kezelésnél inkább a kiegyensúlyozott funkciót és a sikló módot választom. A többi testtájon nem tapasztaltam semmilyen kellemetlen érzést.

A második kezelés

Egy hét elteltével a szőrnövekedéssel és -sűrűséggel kapcsolatban nem tapasztaltam szinte semmilyen változást, a szőr ugyanúgy nőtt vissza, mint egy szimpla borotválás után. Az alkaromon és a combomon végigsimítva viszont a bőrt nagyon simának éreztem, de itt alapban gyenge, világosbarnás-szőkés szőrszálaim nőttek.

Az okostelefonom applikációja szombaton jelzett, hogy másnap kezelési időpontom van, így leborotváltam a kezelni kívánt felületeket. Vasárnap már kicsit rutinosabban vezettem végig a készüléket az alkarokon, a felső és alsó lábszárakon, majd a bikinivonal és a hónaljak következtek – az utóbbiak esetében ezúttal a közepes fényerőre állítottam át az erősséget, ezzel már picit sem égetett. A kezelések száma így viszont módosult: míg a kar és a lábak esetében hat alkalmat írt ki, ez a hónalj esetében nyolcra változott, amennyit a bikinivonal esetében a kezdetek óta kiírt.

Kép: Retikül.

A harmadik kezelés

Pár nappal a második kezelés után azt tapasztaltam, hogy lassabban, kevésbé sűrűn és erősen nőnek vissza a szőrszálak. Ez különösen a hónalj és az alsó lábszárak esetében volt szembetűnő. A harmadik kezelés előtti nap ismét jelzett a telefonom; szombaton borotválkoztam, vasárnap gyorsan és könnyedén elvégeztem a kezelést. Egyedül a villanófények erősségét nem tudtam még megszokni, így továbbra is csukva tartott szemmel nyomtam le vagy tartottam folyamatosan nyomva a villanó gombot.

A negyedik kezelés

A harmadik kezelést követően úgy vettem észre, még lassúbb és gyengébb a szőrnövekedés, és a negyedik vasárnapomon, amikor a készülék ezúttal is rákérdezett a szőrsűrűségre, a hónalj és az alsó lábszárak esetében is a legsűrűbbről a sűrűbb ábrára váltottam.

Kép: Retikül.

 

Mostanra a bőrgyógyász által javasolt, hetente alkalmazott, összesen négy kezelésen vagyok túl. A legelső óta négy hét telt el, és minden területen már csak foltokban nő vissza valamelyest a szőr. A felső lábszárakon és az alkarokon semmit nem látok, az alsó lábszárakon kisebb foltokban nő pár szőrszál, így itt a következő kezelést két hét múlva végzem el, majd ismét két hét múlva. Mivel a hónaljon és a bikinivonalon a közepes intenzitást választottam, így ezeken a testtájakon a köztes hétvégéken is használom a készüléket, tehát összesen nyolc alkalommal. Az eredménnyel frissítem majd a cikket, ahogy azzal az update-tel is, hogy a későbbiekben valóban elég-e havi egy kezelés.

Kinek ajánlom a villanófényes szőrtelenítés otthoni verzióját?

Bárkinek, aki szánni tud egy nagyobb összeget a villanófényes készülékre, amit többen is használhatnak, így még gazdaságosabban jön ki egyetlen kezelés ára, mintha azt kozmetikusra költenénk. A kezelések tervezhetőek akár barátnőzős napokra, a kezelési ütemterv megkönnyíti a dolgot, hiszen előre tudható, kinek mikor van szüksége a készülékre.

Teljesen tapasztalatlanok is nyugodtan elkezdhetik használni, az applikáció minden fontos dologra rákérdez, javaslatokat ad, emellett a beállítások menüben a gyakori kérdések között ugyancsak sok információt kapunk, így például azt, kell-e kerülni a napfényt a kezelés előtt és után.

Én eddig csak nyáron, a bikinivonal gyantázása miatt jártam kozmetikushoz, a többi területen az epilátort használtam, de az jóval tovább tartott, mint egy villanófényes kezelés, emellett a lábakon és a hónaljon tökéletes simaságot csak egy hétig adott, utána különböző ütemben elkezdtek a szőrszálak visszanőni, amiket le kellett borotválnom, amíg újból elég sok helyen vissza nem nőtt annyi, hogy ismét érdemes legyen epilálnom. Időnként a benőtt szőrökkel úgyszintén meg kellett küzdenem. Akinek az utóbbival sok gondja van és a fájdalommentes kezelésre szavaz, mindenképp ajánlom, próbálja ki a villanófényes szőrtelenítés valamely formáját.

Képek: Retikül.

  • Megosztás:
hirdetés